Matematik

En stikprøve?

27. august 2006 af baloon (Slettet)
Håber nogle kloge hoveder kan hjælpe mig?

Da man skiftede 5 elektriske sikringer, der var brændt over, kom man til at lægge de defekte i kassen med nye sikringer, så der var 20 nye og 5 defekte i kassen. Hvor stor en stikprøve uden tilbagelægning skal man udtage, hvis det forlanges, at sandsynligheden for forekomsten af mindst en defekt sikring i stikprøven skal være større end 50%?

Har siddet med denne opgave i lang tid og er kommet ingen vegne. Derfor håber jeg at nogle vil hjælpe mig?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2006 af Jelly (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2006 af mgrevit (Slettet)

Ehm det er bar binominal fordeling ikke? (: så bruger du bar din formel? (:

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2006 af Jelly (Slettet)

Det er jeg klar over.

Men ved ikke hvilke tal jeg skal sætte ind hvor?

Håber nogle kan hjælpe mig...

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2006 af mgrevit (Slettet)

prøv at skriv formlen. (:

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2006 af mgrevit (Slettet)

så vidt jeg husker er det noget i stil med du har
din gunstige: n
udfald: r
og sandsynlighed: p



Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2006 af Mahinth (Slettet)

# præcis

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2006 af Mahinth (Slettet)

#5

how... det er rigtigt

Svar #8
27. august 2006 af baloon (Slettet)

P(X=j) = K(d,j) * K(N-d,q-j) / K(N,q)


Ved bare ikke hvilke tal jeg skal sætte ind?

Håber nogle kan hjælpe mig

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2006 af mgrevit (Slettet)

d=gunstige
j=udfald
q=sandsynlighed (: tror jeg :P

Svar #10
27. august 2006 af baloon (Slettet)

Det giver stadigvæk ikke mening..

Er der nogle der vil vise mig hvordan den skal løses. Har nemlig siddet med denne opgave i lang tid uden at komme videre.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Det er absolut ikke en binonial fordeling du skal bruge, eftersom stikprøven er uden tilbagelægning.

Du skal derimod bruge en hypergeometrisk fordeling.

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. august 2006 af Sansnom (Slettet)

P(mindst een defekt)
= 1 - P(nul defekte)
= 1 - K(20,n)/K(25,n)

Da P(mindst een defekt) skal være >= 50%, skal K(20,n)/K(25,n)
Det er ikke en rar ligning, men heldigvis skal n jo være heltallig, så det er hurtigt bare at prøve sig frem ved at sætte talværdier ind.

Prøv derfor selv at sætte værdier ind for n, indtil du har løsningen.

Du kan jo lave K(20,n)/K(25,n) som en funktion på din grafregner og så kigge i tabellen, så er det klaret i et hug.


Svar #13
27. august 2006 af baloon (Slettet)

okay mange tak Sansnom!

fik n=3

Men gad godt at vide hvordan man skrev den ind på lommeregneren.

Brugbart svar (0)

Svar #14
27. august 2006 af mgrevit (Slettet)

Jeg undskylder, fik læst det som med tilbagelægning (:

Brugbart svar (0)

Svar #15
27. august 2006 af Sansnom (Slettet)

Hvis du har en TI82/83/84 (og sikkert også 89) laver du
Y1=(20 nCr X)/(25 nCr X)
hvorefter du kigger i tallen.

Brugbart svar (0)

Svar #16
29. august 2006 af Jelly (Slettet)

Til den første fik jeg en spredning på 1,069 og en middelværdi på 8/7.


Skriv et svar til: En stikprøve?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.