Matematik
Andengradspolynomium
30. august 2006 af
CHristina Jensen (Slettet)
Hejsa.
Håber i kan hjælpe med med mit lille problem her.
Jeg skal løse denne ligning, men kan ikke få mit resultat til at stemme overens med resultatet på min lommeregner:
-x^2- 2x + 3 = 0
d = (-2)^2-(4*-1*3) = 16
x = (2+/-4)/(2*-1)
x = 2 v x = 2/3
Lommeregneren siger:
x = -3 v x = 1
Hvad gør jeg forkert ?
Håber i kan hjælpe med med mit lille problem her.
Jeg skal løse denne ligning, men kan ikke få mit resultat til at stemme overens med resultatet på min lommeregner:
-x^2- 2x + 3 = 0
d = (-2)^2-(4*-1*3) = 16
x = (2+/-4)/(2*-1)
x = 2 v x = 2/3
Lommeregneren siger:
x = -3 v x = 1
Hvad gør jeg forkert ?
Svar #1
30. august 2006 af Waterhouse (Slettet)
Det går galt mellem
x = (2+/-4)/(2*-1)
og
x = 2 v x = 2/3.
Tager vi først x = (2+4)/(2*-1) får vi:
(2+4)/(2*-1) = 6/-2 = 3
Prøv selv når der står et minus i stedet.
x = (2+/-4)/(2*-1)
og
x = 2 v x = 2/3.
Tager vi først x = (2+4)/(2*-1) får vi:
(2+4)/(2*-1) = 6/-2 = 3
Prøv selv når der står et minus i stedet.
Svar #2
30. august 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Det går galt til sidst:
(2±4)/(2·(-1)) != 2 eller 2/3
Der gælder følgende:
(2±4)/(2·(-1))
= (2±4)/(-2)
= -(2(1±2))/2
= -1±2
= 1 eller -3
Det går galt til sidst:
(2±4)/(2·(-1)) != 2 eller 2/3
Der gælder følgende:
(2±4)/(2·(-1))
= (2±4)/(-2)
= -(2(1±2))/2
= -1±2
= 1 eller -3
Svar #3
30. august 2006 af CHristina Jensen (Slettet)
Bah, selvfølgelig. Jeg havde helt overset det der minus, jeg selv har skrevet i mine notater. Tak.
Skriv et svar til: Andengradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
