Matematik
Integralregning
07. februar 2004 af
kinguroen (Slettet)
Jeg skal tegne grafen for fkt:
f(x) = -x+2 for x -1
0.5x-4 for x
Jeg skal så bestemme udfra figuren:
Integralet fra -1 til 10 f(x)dx
Denne har jeg så tegnet. Den skærer x-aksen når x = 2 og 8.
Jeg har så skrevet:
Da f(x)>=0 for x E [-1;2], og
f(x)
f(x) >= 0 for x E [8;10]
Integralet fra -1 til 10 er så: f(x)dx = integralet fra -1 til 2 f(x)dx - integralet fra 2 til 8 f(x)dx +
integralet fra 8 til 10 f(x)dx
Er dette rigtigt?
På forhånd tak!
f(x) = -x+2 for x -1
0.5x-4 for x
Jeg skal så bestemme udfra figuren:
Integralet fra -1 til 10 f(x)dx
Denne har jeg så tegnet. Den skærer x-aksen når x = 2 og 8.
Jeg har så skrevet:
Da f(x)>=0 for x E [-1;2], og
f(x)
f(x) >= 0 for x E [8;10]
Integralet fra -1 til 10 er så: f(x)dx = integralet fra -1 til 2 f(x)dx - integralet fra 2 til 8 f(x)dx +
integralet fra 8 til 10 f(x)dx
Er dette rigtigt?
På forhånd tak!
Svar #1
07. februar 2004 af Brian (Slettet)
Det ser rimeligt ud, har ikke taget mig tid tl at regne det efter. Men: hvis der virkeligt står, at det er UD FRA FIGUREN, at du skal bestemme integralet, og da f er sammensat af rette linier, er meningen så ikke at du "bare" skal beregne arealer af trekanter og firkanter under/over graven ned til / op til x-aksen? Arealer under x-aksen bidrager til integralet med negativt fortegn.
Så har du jo også en mulighed for at se om dine integraler passer :-)
Ellers: det spiller ingen rolle hvor f giver 0. Integrationsprocessen tager "selv" højde for skiftende fortegn. Det eneste der betyder noget, er at din funktion er stykkevis linieær, d.v.s. den skifter forskrift i x = 4 (gætter jeg mig til). Derfor bliver det noget med Integral fra -1 til 4 af forskrift1 + Integral fra 4 til 10 af forskrift 2.
Så har du jo også en mulighed for at se om dine integraler passer :-)
Ellers: det spiller ingen rolle hvor f giver 0. Integrationsprocessen tager "selv" højde for skiftende fortegn. Det eneste der betyder noget, er at din funktion er stykkevis linieær, d.v.s. den skifter forskrift i x = 4 (gætter jeg mig til). Derfor bliver det noget med Integral fra -1 til 4 af forskrift1 + Integral fra 4 til 10 af forskrift 2.
Svar #2
08. februar 2004 af kinguroen (Slettet)
Nej, figuren skifter fortegn når
x = 2 og 8.
Grunden til jeg har skrevet f(x)>= 0, er for at forklare fortegnet foran integralet.
Kom lige i tanker om jeg måske skulle indsætte fkt. inde i integralerne?? Men så bliver de godt nok opsplittet, men i så fald, kan man så godt skrive således: læs:(1;2)som integralet
fra 1 til 2.
=[-(1/2)x^2+2x](-1;2) -
[-(1/2)x^2+2x](2;4) -
[1/6 x^2-4x] (4;8) +
[1/6x^2-4x](8;10),
og så indsætte talene?? Men det virker lidt rodet??
På forhånd tak!
x = 2 og 8.
Grunden til jeg har skrevet f(x)>= 0, er for at forklare fortegnet foran integralet.
Kom lige i tanker om jeg måske skulle indsætte fkt. inde i integralerne?? Men så bliver de godt nok opsplittet, men i så fald, kan man så godt skrive således: læs:(1;2)som integralet
fra 1 til 2.
=[-(1/2)x^2+2x](-1;2) -
[-(1/2)x^2+2x](2;4) -
[1/6 x^2-4x] (4;8) +
[1/6x^2-4x](8;10),
og så indsætte talene?? Men det virker lidt rodet??
På forhånd tak!
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
