Matematik

Et andengradsploynom

10. februar 2004 af Belief (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig med en matematik opgave. Jeg kan ikke finde ud af at lave den :(

En familie af andengradspolynomier er givet ved:

fc(x) = x^2-2x+2+c

Bestem de værdier af parameteren c, for hvilke fc ingen rødder har

TUSIND TAK FOR HJÆLPEN


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2004 af Brian (Slettet)

En andengradsligning har ingen rødder, hvis diskriminanten er negativ.

Altså regner du diskriminanten ud - den kommer til at afhænge af dit c - og finder ud af for hvilke værdier af dit c diskriminanten bliver negativ. Dermed vil opgaven være løst.

I de formler du har til rådighed, vil andengradsligningen utvivlsomt være angivet som ax^2 + bx + c = 0, hvorefter du har en formeld for d. Pas på, at der er forskel på dit c og andengradsligningens c.

Svar #2
10. februar 2004 af Belief (Slettet)

Jeg er meget ked af at sige det, men jeg kan stadig ikke finde ud af opgaven...Kunne du uddybe det lidt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2004 af Brian (Slettet)

OK. For at holde c'erne ude fra hinanden, så bruger vi STORT C i generelle formler vedr. 2. gradsligningen.

Formelen er: hvis A*x^2 + B*x + C = 0,

så kan løsningerne x findes ved

x = ( -B +- kvrod(B^2 - 4*A*C) )/(2*A).

Det er står i kvrod(...) er diskriminanten også kaldet D, så

D = B^2 - 4*A*C

Da man ikke kan tage kvrod af noget negativt, kan dette kun lade sig gøre, hvis A, B og C arter sig, så D >= 0.

Du skal finde dit c, så dr INGEN løsninger er, d.v.s. du skal have D

Opgaven for dig er nu at aflæse A, B og C fra din opgave, udregne D og finde ud af for hvilke af dine c'er du ender med D

A er det som x^2 ganges med i din opgave, B er det, som x ganges med, og C er resten.

Er vi så i gang?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2004 af Peden (Slettet)

Ok, dit C står for en konstant.
Altså er 'c' leddet i løsningsformlen lig med 2+C

D=b^2-2ac

D = 4 - 2*1*(2+C)
<=>
D = 4 - 4 - 2C = -2C

Altså, når D i ligningen D = -2C er mindre end 0 så er der ingen rødder.

Så er det bare at finde ud af hvad C skal være for at det gælder.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. februar 2004 af Peden (Slettet)

Pga en lille regnefejl har jeg fjernet mit indlæg. Brians er vist bedre ;)

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2004 af Brian (Slettet)

Hølljsa, kan man fjerne sine indlæg, hvis man kvajer sig?

Svar #7
10. februar 2004 af Belief (Slettet)

Hvad snakker du om Peden? Hvad for et indlæg er fjernet? Hvorfor var indholdet irrelevant?

TUSIND TAK FOR HJÆLPEN ELLERS!

Svar #8
10. februar 2004 af Belief (Slettet)

Ja, jeg vil meget gerne vide hvordan det er muligt at fjerne et indlæg!

Brugbart svar (0)

Svar #9
10. februar 2004 af Jean

Det er noget vi er ved at prøve at indføre, således at nogle forumadministratorer (bl.a. Peden og muligvis også vores lektieguruer (er ikke helt fastsat endnu)) kan skjule indlæg, som er irrelevante.

Det er ikke tænkt som en funktion til at skjule indlæg, hvis man kvajer sig :)

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. februar 2004 af Peden (Slettet)

Nej det er jeg klar over Jean.
Jeg ser det som en frynsegode ;)

Svar #11
10. februar 2004 af Belief (Slettet)

JEG KAN STADIG IKKE FINDE UD AF OPGAVEN!!!! HJÆLP :)

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. februar 2004 af kinguroen (Slettet)

x^2-2x+2+c

A= 1 B= -2 og C = 2

D = -B^2 - 4(AC), indsæt talene, og du får d <0. derfor er der ingen løsninger

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. februar 2004 af Brian (Slettet)

NejNejNej! C = 2 + c, nemlig alt det, der ikke ganges med noget med x. Så det ender med at D afhænger af opgavens c. Og der vil være nogle c'er som giver D'er over 0, andre c'er, der giver D'er under 0 og eet c, der giver D = 0.

P.S. Man kan for det meste godt regne med, at opgavens formulering svarer rimeligt til godt til det der kommer ud af opgavens løsning. Så når der står "Bestem de værdier af parameteren c, for hvilke fc ingen rødder har", så kan man roligt regne med, at der nok skal være nogle c'er, hvor fc ingen rødder har og andre, hvor fc faktisk har rødder. Og derfor burde man blive mistænksom over for sit eget resultat, hvis man pludselig har at fc aldrig er nogle løsninger (d.v.s. for alle c).

Brugbart svar (0)

Svar #14
10. februar 2004 af Shantri (Slettet)

lav den for ham, så kan han måske finde ud af den :P

Svar #15
10. februar 2004 af Belief (Slettet)

Jeg har fået resultatet til at være c > -1

er det korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #16
11. februar 2004 af ababab (Slettet)

Til Shantri-->

Jeg synes ikke at Brian skal lave den for ham... det får Belief ikke så meget ud af, men hvis Belief derimod får hjælp til at løse opgaven, så vil det sandsynligvis gavne ham langt mere... c",)

Svar #17
11. februar 2004 af Belief (Slettet)

Jeg er helt enig. Min hensigt har aldrig været, at nogen skulle lave opgaven for mig. Jeg ville have hjælp og det har jeg fået. Ville aldrig finde på at aflevere en opgave jeg ikke selv har lavet!

Brugbart svar (0)

Svar #18
11. februar 2004 af ababab (Slettet)

Det er forståeligt....
Mit indlæg var således ikke rettet mod nogen speciel-især ikke dig...
Det var bare princippet som Shantri foreslog...
Det skal du ikke tage personligt.. c",)

Brugbart svar (0)

Svar #19
12. februar 2004 af sontas (Slettet)

fc(x) = x^2-2x+2+c

d

d = (-4)*1(2+c)(-2)^2 = -8 -4c +4 <=>
d = -4-4c

d < 0 > -4-4k heraf ses at d bliver størren en 0 hvis værdien for c ikke er i intervallet ]-1,+ uendelig[

Brugbart svar (0)

Svar #20
12. februar 2004 af sontas (Slettet)

d < 0 > -4-4c .... så kommer man til at skrive k ;)

Skriv et svar til: Et andengradsploynom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.