Matematik

2.Gradsligninger

07. september 2006 af Leah (Slettet)
Hej med jer,
skal lige have hjælp til disse

a) x^2 - 94x = 0
Der har jeg fået diskriminanten til at blive 8836 og løsningerne til 0 og 94,
er dette rigtigt?

b) x^3 + 31x = 0
x (x^2 + 31) = 0
Kan parantesen regnes som en normal 2.gradsligning?
x^2 + 31 = 0
?


På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2006 af mathon

a) x^2 - 94x = 0
x(x-94)=0....Brug nul-reglen!

b) x^2 + 31 = 0 !!!!
x^2>=0 og når der så lægges 31 til, kan dette udtryk alldrig blive 0,
hvoraf
du slutter
at løsningen
til
x (x^2 + 31) = 0 er x=? ......

Svar #2
07. september 2006 af Leah (Slettet)

#1
a) Resultaterne bliver jo stadig bare 0 og 94

b) forstår ikke helt hvad du mener

Svar #3
07. september 2006 af Leah (Slettet)

Hvis der i b) også benyttes af nulreglen, bliver resultaterne jo bare
x= 0 og x = +/- kvadratroden af 31, ikke sandt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2006 af mathon

#2
a) Resultaterne bliver jo stadig bare 0 og 94
Jo jo, men du slap lidt lettere om ved det!

#3
x= 0 og x = +/- kvadratroden af 31, ikke sandt?
Nej kun x=0,
da
det bliver
x=±sqr(-31) og Dm(sqr)=R\_

Svar #5
07. september 2006 af Leah (Slettet)

Til opgave a) Ja, en del nemmere (:

b) Okay

Tak for hjælpen (:

Skriv et svar til: 2.Gradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.