Matematik

Angive rødder

09. september 2006 af ma_thilde (Slettet)
Hej,
Jeg har et problem, jeg kan ikke helt forstå hvordan jeg skal angive rødder, håber derfor, at der er nogle der gider at forklare det, ud fra dette eksempel:

f(x)=2(x-3)(x+1)

På forhånd tak
Mathilde

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Har du lært om faktoropløsning? For så er det pære nemt.
Ellers, gang parenteserne ud og løs som almindelig andengradsligning.

Svar #2
09. september 2006 af ma_thilde (Slettet)

Ja, det har jeg haft om... Men jeg kan bare ikke rigtig fatte det... Kunne du eventuelt forklare det?

Mathilde

Svar #3
09. september 2006 af ma_thilde (Slettet)

Hvad skulle jeg egentlig gøre, hvís jeg gangede parenteserne ud, og det ikke var en andengradsligning?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2006 af eightx2 (Slettet)

For et andengradspolynomie på formen f(x)=ax²+bx+c gælder det - hvis rødderne i f(x) er r1 og r2 - at f(x) kan skrives på formen f(x)=a(x-r1)(x-r2).

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Kender du nulreglen:
a·b=0
<=>
a=0 v b=0.

Skriv et svar til: Angive rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.