Matematik
Hjælp med andengradsligning
10. september 2006 af
dixi (Slettet)
Jeg vil gerne vide, hvad der er gået galt for mig i nedenstående udregning:
(x-1)^2+(3x-7-6)^2=10
x^2+1-2x+(3x-1)^2=10
x^2+1-2x+9x^2+1-6x=10
10x^2-8x+2=10
10x^2-8x-8=0
Når jeg finder x passer det nemlig ikke med lommeregnerens resultater, så det må være denne del af opgaven der er fejl i.
Hjælp!
(x-1)^2+(3x-7-6)^2=10
x^2+1-2x+(3x-1)^2=10
x^2+1-2x+9x^2+1-6x=10
10x^2-8x+2=10
10x^2-8x-8=0
Når jeg finder x passer det nemlig ikke med lommeregnerens resultater, så det må være denne del af opgaven der er fejl i.
Hjælp!
Svar #2
10. september 2006 af Pia89 (Slettet)
Det er i den allerførste del du har fejlen.... 3x-7-6 giver ikke 3x-1, men 3x-13..
Så skulle den gerne gå op :)
Så skulle den gerne gå op :)
Svar #3
10. september 2006 af dixi (Slettet)
Ahh... lidt åndssvag fejl, men nu går den da op :-)
Tak for hjælpen!
Tak for hjælpen!
Skriv et svar til: Hjælp med andengradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
