Matematik

nulreglen

10. september 2006 af Mathilde L (Slettet)
Jeg skal løse en ligning vha. nulreglen. Jeg kan ikke finde de 3 løsninger, så håber I kan hjælpe. Ligningen er x^6-5x^5+6x^4=0. Det skal vel så være x(x^5-5x^4+6x^3)=0, men så kan jeg ikke komme videre.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Sæt x³ udenfor en parentes.

Svar #2
10. september 2006 af Mathilde L (Slettet)

Hvordan kan jeg gøre det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Du har sat x udenfor en parentes. I stedet skulle du have sat x³ udenfor.

Svar #4
10. september 2006 af Mathilde L (Slettet)

Bliver det så x^3(x^3-5x^2+6x)=0? For ved stadig ikke, hvordan jeg kommer videre.

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2006 af Waterhouse (Slettet)

Hmm, du kan faktisk også sætte x^4 uden for parantes, så det bliver

x^4(x^2-5x+6)=0

Så bruger du nulreglen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Rettelse: Sæt x^4 udenfor en parentes:
x^4(x²-5x+6).
Derefter nulreglen.

Svar #7
10. september 2006 af Mathilde L (Slettet)

Ja, men nulreglen er jeg ikke helt med på, så hvis du vil hjælpe lidt, ville det bare være super :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

x^4(x²-5x+6) = 0
x^4=0 v x²-5x+6=0

Svar #9
10. september 2006 af Mathilde L (Slettet)

Jeg er ked af at sige det, men jeg ved stadig ikke hvordan jeg skal komme frem til svarene 0,2 og 3.

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. september 2006 af ibibib (Slettet)

Løs de to ligninger der står nederst i #8:
x^4=0
og
x²-5x+6=0

Svar #11
10. september 2006 af Mathilde L (Slettet)

Okay. Tak for hjælpen .

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. juni 2011 af zztobiaszz (Slettet)

#8

hvordan kan du løse de to ligninger?

-skal op i morgen så et hurtigt svar ville være nice! :)

(hvis du kan skrive præcis hvordan den løses og hvad du har gjordt)  - PÅ FORHÅND MANGE TAK! :)


Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.