Matematik
phi
11. september 2006 af
bllcrp88 (Slettet)
hej, jeg har lidt svært ved en del af min matematik aflevering, så hvis der er nogen der kan komme med en let forklaring på følgende opgave, ville det være fedt:D:D
Det gyldne snits forhold (phi) er den positive løsning til ligningen x^2-x-1=0. bevis uden hjælpemidler, at:
1)(phi)^2=(phi)+1
2)(phi)^3=2(phi)+1
3)(phi)^4=3(phi)+2
4)1/(phi)=(phi)-1
Det gyldne snits forhold (phi) er den positive løsning til ligningen x^2-x-1=0. bevis uden hjælpemidler, at:
1)(phi)^2=(phi)+1
2)(phi)^3=2(phi)+1
3)(phi)^4=3(phi)+2
4)1/(phi)=(phi)-1
Svar #1
11. september 2006 af LanioX (Slettet)
Du ved at phi er løsning til x^2-x-1=0, så 1'eren kan vises ved at isolere x^2 = x + 1 og indsætte phi: phi^2 = phi+1
2'eren og 3'eren fås ved at gange denne igennem med phi (og bruge ligningen), mens 4'eren fås ved at dele med phi
2'eren og 3'eren fås ved at gange denne igennem med phi (og bruge ligningen), mens 4'eren fås ved at dele med phi
Skriv et svar til: phi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
