Matematik
Ret ligning?
12. september 2006 af
Pavilion (Slettet)
Hvor går det galt?
2x-(x-3)= 2x-1
2x+5x = 2x-1
2x+5x-2x = -1
5x = -1
5x/-1
x=-5
2x-(x-3)= 2x-1
2x+5x = 2x-1
2x+5x-2x = -1
5x = -1
5x/-1
x=-5
Svar #1
12. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Det går helt galt allerede ved første lighedstegn. Hvordan får du et led med 5x og hvor bliver leddet med 3 af?
Det går helt galt allerede ved første lighedstegn. Hvordan får du et led med 5x og hvor bliver leddet med 3 af?
Svar #2
12. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Jeg skal i skole nu, så du kan lige få resultatet, så du har noget at gå efter:
2x-(x-3) = 2x-1 =>
x = 4
Dette ses i øvrigt også _meget_ nemt hvis du starter med at trække 2x fra på begge sider, thi så har du at
-(x-3) = -1
og altså skal x-3 = 1.
Jeg skal i skole nu, så du kan lige få resultatet, så du har noget at gå efter:
2x-(x-3) = 2x-1 =>
x = 4
Dette ses i øvrigt også _meget_ nemt hvis du starter med at trække 2x fra på begge sider, thi så har du at
-(x-3) = -1
og altså skal x-3 = 1.
Skriv et svar til: Ret ligning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
