Matematik

Differentialkvotienter

12. september 2006 af Hollywoodstar (Slettet)
hej sidder med en opgave, som ikke forstår helt.

Om funktionerne f og g oplyses, at

f(3)=9, f'(3)=6, g(2)=3 og g'(2)=2

Angiv den af differentialkvotienterne
(f o g)'(2) og (g o f)'(2) det er muligt at bestemme på grundlag af oplysningerne

jeg ved godt at der er 2 indlæg i forvejen, men jeg forstår det.


Svar #1
12. september 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

jeg ved at skal bruge dette:

(f(g(x)))' = f'(g(x))*g'(x)

eller

(g(f(x)))' = g'(f(x))*f'(x)

men kan ikke huske hvordan, er hellere ikke vild med sammensat funktioner

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#1:
Hvis du nu bruger det du selv angiver, og samtidig ser at det kun er værdien af g's afledede, som er angivet for x = 2, bør du kunne se hvilket af udtrykkene du kan bestemme.

Svar #3
12. september 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

jeg er ikke helt med, da jeg ikke ved hvad funktionen er.

er det noget i den retning her:
(g*f)`(2) = g`(2)*f`(3)

Svar #4
12. september 2006 af Hollywoodstar (Slettet)

oki jeg kan bruge
(f¤g)'(2)=g'(2)*f'(g(2)).

hvordan kommer jeg videre der fra?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Prøv nu at se her:

(f o g)'(2)
= f'(g(2))*g'(2)
= f'(3)*2
= 6*2
= 12

Så jeg forstår ikke rigtig hvad det er du mener med at du ikke ved hvad funktionen er.

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2006 af allan_sim

#4.
Så det er altså muligt at angive denne differentialkvotient. Så er du jo færdig (du bør dog tjekke, at det ikke er muligt at angive den anden).

Skriv et svar til: Differentialkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.