Matematik

ligningssystem

12. september 2006 af barbie_girl (Slettet)
x+3y=11 og 2x-y=-8

jeg har virkelg brug for hjælp!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2006 af troldentrolle (Slettet)

hvad skal du med de to grafer.. ??

finde skæring, eller hvad :D

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Tjek #5 på nedenstående side:

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=252229

En anden gang, så husk lige at søg i databasen inden du spørger om hjælp, for du kan højest sandsynligt finde tråde der handler om det du har problemer med. Det sparer både tid for dig og for dem der hjælper. ;-)

Svar #3
12. september 2006 af barbie_girl (Slettet)

Jeg så det , men jeg vil også have en forklaring til at forstår det .Kan du ikke forklare mig det??

Svar #4
12. september 2006 af barbie_girl (Slettet)

#1 , ja ,jeg skal finde skæringen

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2006 af dnadan (Slettet)

Isoler y i en af ligningerne, og indsæt det y= i den anden, og hermed har du nu en ligning bestemt ved x, og denne kan du løse.
Hermed har du nu en x-værdi, denne indsættes i en af ligningerne hvormed y værdien nu kan findes...

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Der er en fejl i det omtalte indlæg; nævneren skal i begge tilfælde være

a*e - b*d

og ikke

e*e - b*d


#3:
Følg den fremgangsmåde, der er beskrevet i #5.

Svar #7
12. september 2006 af barbie_girl (Slettet)

ja ,men jeg forstår ikke hvad de står for

Svar #8
12. september 2006 af barbie_girl (Slettet)

hvad står de der bogstaver for ?

Svar #9
12. september 2006 af barbie_girl (Slettet)

hvad står de der bogstaver for ?

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. september 2006 af dnadan (Slettet)

øøøh hvilke bogstaver?

Brugbart svar (0)

Svar #11
12. september 2006 af allan_sim

#7.
Kig på #5 i denne tråd - ikke i den anden.

Brugbart svar (0)

Svar #12
12. september 2006 af ibibib (Slettet)

I soler y i den ene ligning
2x-y=-8 <=>
-y = -2x-8 <=>
y = 2x+8.
Indsæt 2x+8 i stedet for y i den anden ligning:
x+3y = 11 <=>
x+3·(2x+8) = 11
Løs denne ligning.

Svar #13
12. september 2006 af barbie_girl (Slettet)

a*x + b*y = c
d*x + e*y = f

hvor a,b,c,d,e,f er reelle tal, er løsningen givet ved

x = (c*e - b*f)/(a*e - b*d)
y = (a*f - c*d)/(a*e - b*d)



Brugbart svar (0)

Svar #14
12. september 2006 af dnadan (Slettet)

#13 tænk ikk over det... bare kig på nr. 5 i dette indlæg... der står forklaringen, som du har brug for...

Svar #15
12. september 2006 af barbie_girl (Slettet)

jeg fik x=3/7 er det rigtigt??

Brugbart svar (0)

Svar #16
12. september 2006 af ibibib (Slettet)

Nej, x=-13/7

Svar #17
12. september 2006 af barbie_girl (Slettet)

hvordan fik du den til at være -13/7?

Brugbart svar (0)

Svar #18
12. september 2006 af ibibib (Slettet)

x+3·(2x+8) = 11 <=>
x+6x+24 = 11 <=>
7x = -13

Svar #19
12. september 2006 af barbie_girl (Slettet)

nå ja ,nu kan jeg se hvad jeg har lavet forkert ,tak.

Svar #20
12. september 2006 af barbie_girl (Slettet)

Mange tak alle sammen .Godnat:))

Skriv et svar til: ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.