Matematik

ligningssystem

13. september 2006 af dea_ferizaj (Slettet)
a)ax+y =5 0g 6x+4y=12

y=5-x og 4y = 12+6x <=>
y=5-x og y= 12/4+6x/4 <=>
y=5-x og y= 3+1,5x
???

er der nogle der vil forklare mig hvordan
jeg skal løse den ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2006 af eightx2 (Slettet)

x+y = 5 og 6x+4y=12 <=>
y = 5-x og 4y = 12-6x <=>
y = 5-x og y = 3-(3/2)x

Sæt y fra den ene ind i den anden; så får du et x, som du så sætter ind i en af ligningerne. Så har du skæringspunktet mellem de to linjer.

Svar #2
13. september 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

Det er der jeg har et problem ,jeg ved ikke hvordan jeg skal gør det . Kan du ikke vise mig hvordan man gør det?

Svar #3
13. september 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

ingen??

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2006 af eightx2 (Slettet)

y = 5-x og y = 3-(3/2)x

y = 5-x sættes ind i den anden (eller med andre ord; de sættes lig med hinanden):

5-x = 3-(3/2)x <=>
-x + (3/2)x = 3-(-5) <=>
(1/2)x = 8

Svar #5
13. september 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

Nu forstår jeg det, mange tak.

Svar #6
13. september 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

Nej det passer ikke , for x bliver 16,og hvis man sætter den ind så bliver y -11.Den første ligning giver 5 som resultat og den passer godt ,men det gør den anden ikke den giver 55 ,og det skal den ikke ,den skal give 12.

Hjælp ,hvad har jeg lavet forkert?

Svar #7
13. september 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

ingen??

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#4,

Du har lavet en fortegnsfejl i næstsidste linie.

#7,
Du har lavet en fortegnsfejl i den anden linie i dit oprindelige indlæg.

Prøv igen og værd omhyggelig med fortegn.

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. september 2006 af eightx2 (Slettet)

#8
Ah ja, min fejl.

Svar #10
13. september 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

x+y = 5 og 6x+4y=12 <=>
y = 5-x og 4y = 12-6x <=>
y = 5-x og y = 3-(3/2)x
5-x = 3-(3/2)x <=>
-x + (3/2)x = 3-5 <=>
(1/2)x = -2
x=-4 y=9 <=> (-4,9)

Jeg fandt fejlen ,tak.

Skriv et svar til: ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.