Matematik
Logaritmefunktioner.
17. september 2006 af
htebasile (Slettet)
Nogen her der kan finde ud af sådan noget?
har en opgave der hedder:
Funktionen f(x)=4a^x har halveringskonstanten 6. Bestem a.
Hvordan gør man det ?
har en opgave der hedder:
Funktionen f(x)=4a^x har halveringskonstanten 6. Bestem a.
Hvordan gør man det ?
Svar #1
17. september 2006 af mariann (Slettet)
skal du ikke bare indtaste ln(0,5)/ln(4) på din lommeregner.
ln(0,5) er fordi der er halveringskonstanten.
Prøv om det giver mening!
ln(0,5) er fordi der er halveringskonstanten.
Prøv om det giver mening!
Svar #3
17. september 2006 af Waterhouse (Slettet)
Halveringskonstanten T½ er givet ved
T½ = ln(½)/ln(a)
Du kender T½, så isoler a af udtrykket og sæt ind.
#1: Koefficienten 4 er irrelevant i denne sammenhæng.
T½ = ln(½)/ln(a)
Du kender T½, så isoler a af udtrykket og sæt ind.
#1: Koefficienten 4 er irrelevant i denne sammenhæng.
Svar #4
17. september 2006 af htebasile (Slettet)
jeg fandt det i en anden matematikbog, men tak for hjælpen :)
Skriv et svar til: Logaritmefunktioner.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
