Matematik
omskrivning
17. september 2006 af
maria2424 (Slettet)
I hvert af nedenstående udtryk er de variable positive. Omskriv hvert af udtrykkene til den simplest mulige form, der kun indeholder én kvadratrod.
1)
kvadratrod af 30x brøkstreg kvadratrod af 2x gange med kvadratrod af 5
2)
√4x(opløftet i)3y(opløftet i)4 • √18x(opløftet i)3y(opløftet i)2
Hvordan omskriver jeg disse opgaver?
1)
kvadratrod af 30x brøkstreg kvadratrod af 2x gange med kvadratrod af 5
2)
√4x(opløftet i)3y(opløftet i)4 • √18x(opløftet i)3y(opløftet i)2
Hvordan omskriver jeg disse opgaver?
Svar #2
17. september 2006 af ibibib (Slettet)
1) sqrt(30x)·sqrt(2x)/sqrt(5) =
sqrt(30x·2x/5) =
sqrt(12x²) =
2xsqrt(3).
2) Den er for svær...
sqrt(30x·2x/5) =
sqrt(12x²) =
2xsqrt(3).
2) Den er for svær...
Svar #3
17. september 2006 af maria2424 (Slettet)
hehe, det ka jeg godt se, ikk lykkedes helt, prøver igen
1)
sqrt(30x) / sqrt(2x)•sqrt(5)
2)
sqrt(4x'3y'4) • sqrt(18x'3y'2)
Håber det hjalp :)
1)
sqrt(30x) / sqrt(2x)•sqrt(5)
2)
sqrt(4x'3y'4) • sqrt(18x'3y'2)
Håber det hjalp :)
Svar #4
19. september 2006 af ibibib (Slettet)
2) Står der
sqrt(4x^3·y^4)·sqrt(18x^3·y^2) ?
I bekræftende fald
sqrt(4·18·x^6·y^6) =
2·3·x^3·y^3·sqrt(2) =
6x^3·y^3sqrt(2).
sqrt(4x^3·y^4)·sqrt(18x^3·y^2) ?
I bekræftende fald
sqrt(4·18·x^6·y^6) =
2·3·x^3·y^3·sqrt(2) =
6x^3·y^3sqrt(2).
Skriv et svar til: omskrivning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
