Matematik
Sinusrelationerne
21. september 2006 af
topra (Slettet)
"I en vilkårlig trekant, hvor A er kendt og B er ukendt, gælder det
180-B+A
180-B
-B
B > A
Vurder om dette passer for alle trekanter."
Jeg er på herrens mark. Hvordan skal jeg gribe den an?
180-B+A
180-B
-B
B > A
Vurder om dette passer for alle trekanter."
Jeg er på herrens mark. Hvordan skal jeg gribe den an?
Svar #1
21. september 2006 af eightx2 (Slettet)
Det gælder i hvert fald ikke for ensvinklede trekanter.
Svar #2
21. september 2006 af topra (Slettet)
Ok - tak. Det er en start.
Hvis jeg nu tager et eksempel, hvor A = 96*, a = 27 og b = 20, så er B = 47,1*. Der er kun en løsning for den trekant.
Hvis jeg nu tager A = 20*, a = 6 og b = 8, så er B = 27,1*, og der er to løsninger til trekanten.
I den første er B < A og i den næste er B > a. Kan jeg godt, på baggrund af det, sige, at beviset kun gælder, når B har to løsninger?
Hvis jeg nu tager et eksempel, hvor A = 96*, a = 27 og b = 20, så er B = 47,1*. Der er kun en løsning for den trekant.
Hvis jeg nu tager A = 20*, a = 6 og b = 8, så er B = 27,1*, og der er to løsninger til trekanten.
I den første er B < A og i den næste er B > a. Kan jeg godt, på baggrund af det, sige, at beviset kun gælder, når B har to løsninger?
Svar #3
21. september 2006 af topra (Slettet)
Hovsa, der skal self. være et A og ikke et a i sidste afsnit.
Skriv et svar til: Sinusrelationerne
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
