Matematik
trigonometrisk funktioner
22. september 2006 af
Poochie16 (Slettet)
hejsa.. Jeg står og skal lave nogle matematik opgaver.
Jeg har ikke forstået meget af opgaven og min grundbog giver ikke meget hjælp med hvordan man skal løse ligningerne.. Kunne virkelig godt bruge noget hjælp til at forklarer med hvordan man gør, og hvordan man løser opgaven.
Opgaven ser således ud:
Løs ligningerne:
a) 3*sin((phi/3)-x)=sin((phi/4)-(phi/6)+2 for intervallet [0;2phi]
b) (1/2)*sin(2x-1)=(17/4) for intervallet [0;2phi]
c) 3*sin^2x+6sinx-9=0 x tilhørertegnet R
Kunne virkelig godt bruge noget hjælp.. På forhånd tak.. =)
Jeg har ikke forstået meget af opgaven og min grundbog giver ikke meget hjælp med hvordan man skal løse ligningerne.. Kunne virkelig godt bruge noget hjælp til at forklarer med hvordan man gør, og hvordan man løser opgaven.
Opgaven ser således ud:
Løs ligningerne:
a) 3*sin((phi/3)-x)=sin((phi/4)-(phi/6)+2 for intervallet [0;2phi]
b) (1/2)*sin(2x-1)=(17/4) for intervallet [0;2phi]
c) 3*sin^2x+6sinx-9=0 x tilhørertegnet R
Kunne virkelig godt bruge noget hjælp.. På forhånd tak.. =)
Svar #1
22. september 2006 af mathon
a)
3*sin((pi/3)-x)=sin((pi/4)-(pi/6)+2 for x E [0;2pi[
sin(pi/3-x) = 1/3*(sin(pi/4-pi/6+2)
sin(pi/3-x) =(sqr(6)-sqr(2)+8)/12
her skal det bemærkes,
at
sin(x)=sin(pi-x)..(reglen om supplementvinkler: "supple samme sinus"),
hvoraf
2 løsninger
pi/3-x=sin^-1(sqr(6)-sqr(2)+8)/12)
pi/3-x=0.852518,
hvoraf x=........
og
pi-(pi/3-x)=0.852518,
hvoraf x=......
3*sin((pi/3)-x)=sin((pi/4)-(pi/6)+2 for x E [0;2pi[
sin(pi/3-x) = 1/3*(sin(pi/4-pi/6+2)
sin(pi/3-x) =(sqr(6)-sqr(2)+8)/12
her skal det bemærkes,
at
sin(x)=sin(pi-x)..(reglen om supplementvinkler: "supple samme sinus"),
hvoraf
2 løsninger
pi/3-x=sin^-1(sqr(6)-sqr(2)+8)/12)
pi/3-x=0.852518,
hvoraf x=........
og
pi-(pi/3-x)=0.852518,
hvoraf x=......
Skriv et svar til: trigonometrisk funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
