Matematik

ANDENGRADSPOLYNOMIUM!

22. september 2006 af susa (Slettet)
Heeej alle derude, håber i har det godt.
jeg har et problem, kaan ikke finde ud af at løse denne her matematik opg:

bestem uden hjælpemidler det andengradspolynomium x^2 + px + q, der har rødderne X1 og X2, når = 2, X2 = 3.
håber nogen der ka forklare mig, hvordan man gør?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2006 af mathon

der gælder:
i et reduceret, ordnet og normeret andengradspolynomium
x^2 + px + q,
er
røddernes sum = -p og røddernes produkt = q,
hvoraf
i
x^2 + px + q = 0

2+3=-p og 2*3=q
eller
p = -5 og q = 6,
hvoraf

x^2 + px + q =

x^2 - 5x + 6

Svar #2
22. september 2006 af susa (Slettet)

tak

Skriv et svar til: ANDENGRADSPOLYNOMIUM!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.