LaTeX

SI-units og mellemrum

24. september 2006 af Eva D. (Slettet)
Når jeg bruger pakken SI-units og vil skrive fx "45 km", skal jeg skrive \\unit{45}{\\kilo\\meter}.

Er det ikke muligt at sætte det som standard, at der skal en mellemrum FØR \\enhed, for jeg glememr ofte af skrive \\unit{tal}{enhed}, og egentlig synes jeg også det er lettere at indsætte et mellemrum manuelt ved "\\,", selvom det måske er grimmere.
I de få tilfælde, hvor jeg ikke vil have et mellemrum foran enheden (fx ved linjestart), kan jeg bare bruge \\! e.l., ellers er det heller ikke så ofte, at jeg bruger det alligevel.

Nogen ideer?

Svar #1
24. september 2006 af Eva D. (Slettet)

Nu jeg er ved det.

Når jeg fx skriver
\\section{blah}
blahblah
\\subsection{subblah}
blahhah
\\subsubsection{underblah}
underblah
\\subsubsection{underblah}
underblah 2

\\section{blah}
blahblah
\\subsection{subblah}
blahhah
\\subsubsection{underblah}
underblah
\\subsubsection{underblah}
underblah 2

Så fortsætter nummeringen mht. til det sidste led, så det bliver noget a la
1 blah
1.1 subblah
1.1.1 underblah
1.1.2 underblah

2 blah
2.1 subblah
2.1.3 underblah
2.1.4 underblah

Hvordan gør jeg, så nummereringen begynder om igen?

Brugbart svar (2)

Svar #2
25. september 2006 af sigmund (Slettet)

Mht. SI enheder, tag et kig på SIunits-pakken (søg efter manualen via google).

Mht. nummerering, hvad mener du så med, at nummereringen skal begynde om igen?

Ved at bruge fx

\\section{...}
\\subsection{...}
\\subsubsection{...}

\\section{...}
\\subsection{...}
\\subsubsection{...}
\\subsubsection{...}

skulle du gerne få noget á lá

1 ...
1.1 ...
1.1.1 ...

2 ...
2.1 ...
2.1.1 ...
2.1.2 ...

hvilket også er en hensigtsmæssig måde (den eneste måde), at gøre det på.

Du må nok specificere spørgsmålet lidt mere, hvis jeg skal kunne give et brugbart svar.

Ellers bør du vænne dig til at læse pakke-manualer. Deri findes svar på stort set alle spørgsmål, man måtte have i forb. med brug af pakken. Nu viste jeg dig til SIunits-pakken. I manualen (find den via google, eller på din computer) finder du så svar på, hvordan pakken bruges.

Brugbart svar (2)

Svar #3
25. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
SI-manualen kan du finde på nedenstående side:

ftp://mirrors.dotsrc.org/ctan/macros/latex/contrib/SIunits/SIunits.pdf

Se afsnit 7.2 for det med spacingen.


#1:
Jeg må give sigmund ret; det er svært at finde ud af hvad du mener.

Svar #4
25. september 2006 af Eva D. (Slettet)

Hej

Jeg smider lige min fil + kompileret fil (pdf), så I kan se det.
---------------------
\\documentclass[11pt]{article}
\\usepackage[ansinew]{inputenc}
\\usepackage[danish]{babel}
\\usepackage[T1]{fontenc}
\\usepackage{amsmath,amssymb}
\\usepackage[cdot,amssymb,mediumqspace]{SIunits}
\\usepackage[version=3]{mhchem}
\\usepackage{fancyhdr}
\\pagestyle{fancy}
\\usepackage{lastpage}
\\usepackage{array,booktabs}
\\usepackage{graphicx}
\\usepackage{icomma}

\
ewcommand{\\mat}[1]{\\begin{equation} #1 \\end{equation}}
\
ewcommand{\\pot}[1]{\\!\\cdot\\!10^{#1}}
\
ewcommand{\\facit}[1]{\\underline{\\underline{#1}}}
\enewcommand{\\'}{\\cdot}
\\addunit{\\M}{\\,\\mathrm{M}}

\\lhead{Navn}
\\chead{Fag - lærerinitialer}
\head{\\today}
\\lfoot{}
\\cfoot{\ule{\\linewidth}{0.5pt}\\\\Side \\thepage \\;af \\pageref{LastPage}}
\foot{}


\\begin{document}

\\thispagestyle{empty}
\\begin{center}

\\Huge{overskrift}
\\\\[5cm]
\\Large{
navn klasse
}\\\\
\\large{\\today}
\\\\[7cm]
Fag: lærernavn \\\\
Forsøg udført d. tal. måned 2006,\\\\
af forsøgspartner og mig,\\\\
gymnasium
\\end{center}
\\thispagestyle{empty}

\
ewpage
\\tableofcontents

\\section{Formål}

\\section{Teori}

\\subsection{Udledning af...}

\\section{Fremgangsmåde}
I dette afsnit bliver selve forsøget gennemgået.

\\subsection{Apparatur (og kemikalier)}
\\begin{itemize}
\\item
\\item
\\item
\\item
\\item
\\item
\\item
\\item
\\end{itemize}

\\subsubsection{Sikkerhed}

\\subsection{Opstilling}

\\subsection{Udførelse}

\\subsubsection{et}
\\subsubsection{to}
\\subsubsection{tre}
\\subsubsection{fire}
\\subsubsection{fem}
\\subsubsection{seks}
\\subsubsection{syv}
\\subsubsection{otte}


\\section{Forsøgsresultater og Resultatbehandling}
\\subsubsection{et1}
\\subsubsection{to1}
\\subsubsection{tre1}
\\subsubsection{fire1}
\\subsubsection{fem1}
\\subsubsection{seks1}
\\subsubsection{syv1}
\\subsubsection{otte1}
\\subsection{Afvigelse}

\\subsection{Måleusikkerhed}

\\subsection{Fejlkilder}

\\section{Konklusion}

\\end{document}
-------------
Og her kompileret http://peecee.dk/?id=4848


Svar #5
25. september 2006 af Eva D. (Slettet)

Hmm... sad lige og prøvede at sætte \\SIunits[mediumqspace] ind efter \\begin{document}. Men det svarer bare til, at jeg sætter det i præamblen, hvilket jeg også har nu (\\usepackage[cdot,amssymb,mediumqspace]
{SIunits})
Så kan det ikke være noget som skal laves om ved selve packagen? Eller er det bare mig, der er ekstremt doven, når jeg ikke gider at skrive \\unit{12}{\\meter}, men bruger 45\\,\\meter i stedet for?? :)

Svar #6
25. september 2006 af Eva D. (Slettet)

Ps. Hvis I har foreslag til noget jeg kan gøre mere effektivt, så sig endelig til. Jeg ved godt, der måske ikke er så meget at sige om en skabelon, men jeg har ikke lige nogen tex-filer liggende på denne computer.

Brugbart svar (2)

Svar #7
25. september 2006 af sigmund (Slettet)

Så vidt jeg kan se af manualen, så tilføjer mediumqspace \\: som spacing. Jeg kan heller ikke af manualen se, hvorfor det skulle være nødvendigt at bruge \\unit{12}{\\meter} for at få de til at skrive 12(?) meter. 12\\:\\meter skulle gøre det. (Siden du har mediumqspace som option, vil du vel bruge \\: som spacing mellem tal og enhed.)

Mht. afsnitsnummereringen, så har jeg aldrig oplevet dette før. Det er nok fordi, at man aldrig anvender en \\subsubsection som underpunkt til en \\section. Så du må inddele afsnit 4 anderledes, hvis du vil undgå det.

Ellers ser tex-filen fin ud.

Svar #8
26. september 2006 af Eva D. (Slettet)

I manualen 7.4 står det. Men tja, jeg kan vel godt bare selv lave mellemrummet. JEg havde bare håbet på, at det var muligt at sætte det som standard, så jeg ikke engang behøvede at lave mellemrummet(!).

Afsnit: Jep, det var netop derfor. Så jeg skal nom lige finde en subsection at sætte ind :)

Skriv et svar til: SI-units og mellemrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.