Matematik

Differentialregning

25. september 2006 af Leah (Slettet)
Jeg har fået f'(x) = (5/x)-1

Hvordan løser jeg f(x)=0?
Er det bare;

(5/x)-1 = 0
x-1 = 0
x= 0/(-1)

??

På forhånd tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2006 af sigmund (Slettet)

Nej, ligningen f'(x)=0 løses som følger.

5/x -

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2006 af sigmund (Slettet)

#1,

5/x - 1 = 0 <=>
5/x = 1 <=> (1 er adderet på begge sider)
x = 5 (der er ganget med x på begge sider)

Svar #3
25. september 2006 af Leah (Slettet)

Hov. Fjollet.
Selvfølgelig, tak!
Kan du hjælpe mig med mit andet sidst-nyeste indlæg? Skulle vidst også være ret simpelt

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2006 af mathon

hvis f'(x)=(5/x)-1
er
f(x)=5*ln|x|-x+k og Dm(f)=R\\{0} (er ikke defineret for x=0),

f(x) kan ikke komme på tale!

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2006 af sigmund (Slettet)

#4,

Vedkommende skulle vel løse f'(x)=0?

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2006 af mathon

f(x) kan ikke komme på tale!
rettes til
f(0) kan ikke komme på tale!

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2006 af mathon

#5

i følge opgaveteksten NEJ,

men

teksten har måske fået et ' for meget!


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#6,
Nu var det jo f(x)=0 og ikke f(0), som skulle behandles. Ikke at den kan løses, da k ikke er kendt :)

Svar #9
25. september 2006 af Leah (Slettet)

Forvirrende.

følgende opgave blev stillet
Betragt funktionrn med forskrift
f(x) = 5 * ln(x) - x + 6

hvorefter jeg fik

f'(x) = (5/x)-1

...


Svar #10
25. september 2006 af Leah (Slettet)

#5 præcis

Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.