Matematik

Andengradspolynomium

26. september 2006 af juliegg (Slettet)
Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave:

p(x) = ax^2+ bx+c

Bestem tallene a,b,c således at graften år gennem punkterne p(0,6), q(7,2.5) og
R(-2,16)

Bestem rødderne og tegn graf!

Vh Julie

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2006 af ibibib (Slettet)

Hvis du må benytte IT-værktøj: Regression.

Hvis ikke: Opstil tre ligninger med tre ubekendte og løs dem. Den ene ligning bliver meget simpel.

Svar #2
26. september 2006 af juliegg (Slettet)

hvile 3 ligninger?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2006 af ibibib (Slettet)

Indsæt fx q's koordinater i forskriften:
p(x) = ax^2+ bx+c
2.5 = a·7²+b·7+c
Det giver en ligning.

Svar #4
26. september 2006 af juliegg (Slettet)

skal dette så gøres med alle 3? og hvad så derefter?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

http://texperten.dk/docs/DOC6322718FG/poly2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2006 af ibibib (Slettet)

Ja.
Løs dem.

Svar #7
26. september 2006 af juliegg (Slettet)

#5 jeg kan ikke åbne hjemmesiden?

Svar #8
26. september 2006 af juliegg (Slettet)

er der nogen som ka hjælpe mig bed at begene dem? Jeg prøver men så har jeg 3 ubekendte og hvad så?

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Brug punktet p først til at bestemme c.

Derefter skal du bruge de øvrige 2 punkter til at lave 2 ligninger med 2 ubekendte.

Svar #10
26. september 2006 af juliegg (Slettet)

hvordan ved du at punktet p=c?

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#10,
Sæt punktet p ind i ligningen.

Svar #12
26. september 2006 af juliegg (Slettet)

altså 6=ax^2+bx+c?

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#12,
Du skal sætte begge koordinater ind.

Svar #14
26. september 2006 af juliegg (Slettet)

ja men hvordan ved man om man skal bruge (7,2.5) eller (-2,16)?

Brugbart svar (0)

Svar #15
26. september 2006 af ibibib (Slettet)

Du skal lave tre ligninger som jeg nævnte i #1. Derfor skal du benytte alle tre punkter. I #3 har jeg givet et eksempel. Prøv selv at skrive de to andre.

Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.