Matematik

integrale opg.

27. september 2006 af PinQoo (Slettet)
nogle der kan hjælpe med en eksakt-værdi af tallet for:

integralet fra 1-2 af 1/((e^2x)-1)dx

jeg får det selv til [ln(e^2x)-x]fra 1-2 stadig, men ved det ikk er helt rigtigt


Svar #1
27. september 2006 af PinQoo (Slettet)

ingen?

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Mener du følgende?

2
S[1/(exp(2x)-1)]dx
1

Svar #3
27. september 2006 af PinQoo (Slettet)

ja

Svar #4
27. september 2006 af PinQoo (Slettet)

eller det er kun (e^2x) og så -1

så altså integralet til 1/((e^2x)-1)dx

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Øhhh ... altså hvordan skal de parenteser placeres? Du skriver

1/((e^2x)-1) = 1/(x*e^2 - 1)

men mener sikkert

1/(e^(2x) - 1)

hvilket er hvad jeg foreslår i #2.

Svar #6
27. september 2006 af PinQoo (Slettet)

ja jeg mener 1/(e^(2x) - 1)

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
I så tilfælde har vi, at

S[1/(e^(2x)-1)]dx = ln(e^(2x)-1) - x

op til en konstant. Nu skal du så bare indsætte grænserne.

Svar #8
27. september 2006 af PinQoo (Slettet)

jamen det giver 1 og ved det skal give 0,063

Svar #9
27. september 2006 af PinQoo (Slettet)

og hvorfor bliver det ln(e^(2x)-1) - x
bliver det ikk bare ln(e^(2x)) - x

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#9:
Nej! Jeg får, at

2
S[1/(e^(2x)-1)]dx = ln(e²+1) - 1
1

Svar #11
27. september 2006 af PinQoo (Slettet)

jamen kan ikk lige se hvorfor?

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#11:
Og jeg orker ikke at skrive mellemregningerne op. Tjek selv på

http://integrals.wolfram.com/index.jsp

Svar #13
27. september 2006 af PinQoo (Slettet)

jamen der står opgaven heller ikk rigtigt skrevet op, kan ikk få skrevet den så det passer med hvad der står i min bog..

for den skriver det som http://integrals.wolfram.com/index.jsp

og det 2-tal som e er opløftet i skal ganges med x

Brugbart svar (0)

Svar #14
27. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#13:
Jeg forstår ikke hvad du mener, og jeg er også ved at være træt, så går i seng nu. Held og lykke med opgaven.

Skriv et svar til: integrale opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.