Matematik
forskrift
27. september 2006 af
white_angel (Slettet)
Bestem forskriften for det andengradspolynomium der har dobbeltroden 4 , og som i 1 har værdien -5.
hjælp
hjælp
Svar #1
27. september 2006 af tralalalala (Slettet)
er der nogen der kan løse denne opgave? har muligvis brugt en forkert formel, da en afstand da ikke kan blive negativ??
Linjen l har stigningstal 0,36 og går gennem punktet med koordinatsæt (6,2). Bestem afstanden fra linjen l til punktet med koordinatsæt (2,1).
Ligning for linjen l,
y=y1+a(x-x1)
y=2+0,36(x-6) » y=2+0,36x-2,16 » y=0,36x-0,16
Afstand fra l til (2,1),
dist(P,l)=|ax1+b-y1|/√(a2+1)
dist(P,l)=|0,36*2-0,16-1|/√(0,362+1) = -0.38
Linjen l har stigningstal 0,36 og går gennem punktet med koordinatsæt (6,2). Bestem afstanden fra linjen l til punktet med koordinatsæt (2,1).
Ligning for linjen l,
y=y1+a(x-x1)
y=2+0,36(x-6) » y=2+0,36x-2,16 » y=0,36x-0,16
Afstand fra l til (2,1),
dist(P,l)=|ax1+b-y1|/√(a2+1)
dist(P,l)=|0,36*2-0,16-1|/√(0,362+1) = -0.38
Svar #3
27. september 2006 af Duffy
Bestem forskriften for det andengradspolynomium der har
dobbeltroden 4 , og som i 1 har værdien -5.
f(x) = -(x-4)^2 = -(x-4)(x-4)
har ved øjekast dobbeltroden 4.
(ved indsættelse af x = 4 fås at f(4) = 0)
Nu mangler vi bare at sørge for at
f(1) = -5
f(1) = (1-4)^2 = 9
så hvis vi ganger med -5/9 får vi det ønskede.
Altså vil
f(x) = -5/9(x-4)^2 = -5/9(x^2 - 8x + 16)
være det 2. gradspolynomium der søges.
Duffy
dobbeltroden 4 , og som i 1 har værdien -5.
f(x) = -(x-4)^2 = -(x-4)(x-4)
har ved øjekast dobbeltroden 4.
(ved indsættelse af x = 4 fås at f(4) = 0)
Nu mangler vi bare at sørge for at
f(1) = -5
f(1) = (1-4)^2 = 9
så hvis vi ganger med -5/9 får vi det ønskede.
Altså vil
f(x) = -5/9(x-4)^2 = -5/9(x^2 - 8x + 16)
være det 2. gradspolynomium der søges.
Duffy
Skriv et svar til: forskrift
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
