Matematik

parablers toppunkt

30. september 2006 af ljn (Slettet)
Jeg har en opgave jeg har svært ved. jeg kender dog ligningen for at finde toppunktet(-b/2a, -d/4a), men kan bare ikke finde ud af at sætte tallene ind.

Opg.
a) y = 3x^2 - X + 7
B) Y = X^2 - 9X + 20,25
C) y= ½^2 + 5x -11
D) y= 2x^2 - 8x + 3

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2006 af ibibib (Slettet)

Tallet foran x² er a.
Tallet foran x er b.
Tallet uden x er c.

I a) er a=3, b=-1 og c=7.

Svar #2
30. september 2006 af ljn (Slettet)

Ja det har jeg nogenlunde styr på.
a = 3
b= 1
c= 7.

Men jeg når kun til at sætte tallene ind i første "ligning", da jeg ikke ved om jeg skal regne diskriminanten ud og hvordan.

T = (-1/2*3, )

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2006 af dnadan (Slettet)

Jeg tager lige a) som eksempel:
Forskriften for andengradspolynomiet er:
f(x)= 3x^2-x+7

Den generelle formel for et andengradspolynonium er:
f(x)=ax^2+bx+c

Heraf er:
a=3
b=-1
c=7
I den pågældende andengradspolynonium.

Dette indsættes i formlen for toppunktet:
T= (-b/2a, -d/4a)
fornemhedsskyld vælger jeg at udskifte d, med b^2-4ac:
T= (-b/2a, -(b^2-4ac)/4a)
Nu indsættes så de pågældende a,b og c-værdier:
T=(-(-1)/(2*3);-((-1)^2-4*3*7)/(4*3) =
((1/6);(83/12))

Svar #4
01. oktober 2006 af ljn (Slettet)

tusind tak... forstår bare ikke hvorfor hvorfor du siger 4*3 til sidst når ligningen hedder a*c

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

4*3 er 4*a

Svar #6
01. oktober 2006 af ljn (Slettet)

nåh...:)

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2006 af mathon

toppunkterne

se
http://www.peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=5602

Svar #8
01. oktober 2006 af ljn (Slettet)

må jeg så lige høre hvorfor du siger -((-1)^2, altså hvorfor sætter du den i anden, når formlen bare hedder -b?

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Prøv at læse #3 igen.
x og y koordinaten udregnes samtidigt, pas på med at blande det sammen.

Svar #10
01. oktober 2006 af ljn (Slettet)

forstår ikke... du sætter den jo i ^2, skal jeg så gøre det hver gang noget står i anden i en ligning. Har en anden opgave hvor a = x^2, så skal jeg altså regne det ud som 1^2?

Skriv et svar til: parablers toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.