Matematik

toppunkter

01. oktober 2006 af ljn (Slettet)
er der nogen der kan hjælpe mig til om det her er rigtigt?


Jeg skal finde toppunktet til følgende ligninger. (bruger ligningen
(-b/2a,-b-4ac/4a)

a)
y= x^2 - 9x + 20,25

T = -(-1)/2*1, -(-9 -4*1*20,25/4*1) = (0,5;18)


B) y = ½X^2 + 5X -11

t = -5/2*½, (-5-4*½*(-11)/½*(-11) =
(-5;-3,09=

C) y = 2X^2 -8X +3

t = -(-8/2*2, -(-8-4*2*3/2*3) = (2;2,6)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2006 af puttedk:) (Slettet)

det er da en mærkelig måde at bregne dem på

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

a) Der er forkert.
a=1
b=-9
c=20,25.

Toppunktet er (4,5; 0).

Svar #3
01. oktober 2006 af ljn (Slettet)

nåh ja det kan jeg da godt se, men kan ikke få det til at blive 0. den hedder;
T = -(-9)/2*1) , -(-9 -4*1*20,25/4*1)= 18.

Hvordan får du den til 0?

Hvad med de andre, er de rigtige?

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

d = b²-4ac = (-9)²-4·1·20,25 = 81-81 = 0.

y = -d/(4a) = 0/(4·1) = 0.

Svar #5
01. oktober 2006 af ljn (Slettet)

nåh så har jeg bare en forkert formel. troede d= -b-4ac/4a.

Men sådan kan man ikke regne den ud?
Så er de andre også forkerte eller hvad?

Skriv et svar til: toppunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.