Matematik
hjælp=forskrift for approksimerende!
02. oktober 2006 af
iJakobi (Slettet)
Jeg har disse små opgaver for.
Bestem for hver af følgende funktioner en forskrift for det approksimerende førstegradspolynium i (4,f(4))
a) f(x)=x^2-2x+1 som jeg tror jeg har lavet korrekt.
f(x)=x^2-2x+1
f(4)=4^2*4+1=9
f'(x)2x-2
f'(4)2*4-2=6
p(x)=f'(xo)(x-xo)+f(x0)
=6(x-4)+9
=6x-15
men opgave b, har jeg det svært med
b) f(x)=x^2-10x+16
f(x)=x^2-10x+16
f(4)=4^2-10*4+16=-8
f'(x)2x-10
f'(4)=2*4-10=-2
p(x)=f'(x0)(x-x0)+f(x0)
=-2(x-4)-8
=-2x+8-8 dvs. =-2x er det korrekt?
jeg forstår slet ikke hvordan jeg løser de 2 andre opgaver:
c:
f(x)=kvadratroden af x... ps. har ikke kunnde finde ud af, at skrive kvadratroden tegnet på computeren, har derfor bare bare skrevet kvadratroden af x
d:
f(x)=e^x
Bestem for hver af følgende funktioner en forskrift for det approksimerende førstegradspolynium i (4,f(4))
a) f(x)=x^2-2x+1 som jeg tror jeg har lavet korrekt.
f(x)=x^2-2x+1
f(4)=4^2*4+1=9
f'(x)2x-2
f'(4)2*4-2=6
p(x)=f'(xo)(x-xo)+f(x0)
=6(x-4)+9
=6x-15
men opgave b, har jeg det svært med
b) f(x)=x^2-10x+16
f(x)=x^2-10x+16
f(4)=4^2-10*4+16=-8
f'(x)2x-10
f'(4)=2*4-10=-2
p(x)=f'(x0)(x-x0)+f(x0)
=-2(x-4)-8
=-2x+8-8 dvs. =-2x er det korrekt?
jeg forstår slet ikke hvordan jeg løser de 2 andre opgaver:
c:
f(x)=kvadratroden af x... ps. har ikke kunnde finde ud af, at skrive kvadratroden tegnet på computeren, har derfor bare bare skrevet kvadratroden af x
d:
f(x)=e^x
Svar #1
02. oktober 2006 af mathon
f(x)=x^2-2x+1
f(4)=4^2-2*4+1=16-8+1=9
f'(x)=2x-2
f'(4)=2*4-2=6
p(x)=f'(x0)(x-x0)+f(x0)
p(x)=6(x-4)+9
p(x)=6x - 24 + 9
p(x)=6x - 15
f(4)=4^2-2*4+1=16-8+1=9
f'(x)=2x-2
f'(4)=2*4-2=6
p(x)=f'(x0)(x-x0)+f(x0)
p(x)=6(x-4)+9
p(x)=6x - 24 + 9
p(x)=6x - 15
Svar #2
02. oktober 2006 af mathon
f(x)=x^2-10x+16
f(4)=4^2-10*4+16 = 16-40+16 = -8
f'(x)=2x-10
f'(4)=2*4-10=-2
p(x)=-2(x-4)-8
p(x)=-2x+8-8
p(x)=-2x
f(4)=4^2-10*4+16 = 16-40+16 = -8
f'(x)=2x-10
f'(4)=2*4-10=-2
p(x)=-2(x-4)-8
p(x)=-2x+8-8
p(x)=-2x
Skriv et svar til: hjælp=forskrift for approksimerende!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
