Matematik
Forskrift for lodret linie??
03. oktober 2006 af
faceless2 (Slettet)
Ved ikke om det er et åndssvagt spørgsmål og det bare er mig der er dum, med hvad i alverden er forskriften for en lodret linie??!
Svar #1
03. oktober 2006 af mathon
...det er da ikke dumt.
Nu har du arbejdet mange gange med
y = ax + b. hvor
a er hældningstallet, så det nærmest er blevet rutine.
Så sidder man pludselig med en linje uden hældningstal.
Men alle punkter på en på x-aksen vinkelret linje har KONSTANT x-koordinat.
Hvis den fx. skærer x-aksen i (5,0)kan den beskrives
som
{P(x,y)|x=5 og y variabel}
eller
kort
x = 5
alment:
x = en konstant
Nu har du arbejdet mange gange med
y = ax + b. hvor
a er hældningstallet, så det nærmest er blevet rutine.
Så sidder man pludselig med en linje uden hældningstal.
Men alle punkter på en på x-aksen vinkelret linje har KONSTANT x-koordinat.
Hvis den fx. skærer x-aksen i (5,0)kan den beskrives
som
{P(x,y)|x=5 og y variabel}
eller
kort
x = 5
alment:
x = en konstant
Skriv et svar til: Forskrift for lodret linie??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
