Matematik

forkort brøk

03. oktober 2006 af waow (Slettet)
x^2-25/x^2-4x-5


nogen der kan hjælpe mig med at læse denne?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2006 af mathon

x^2-25/x^2-4x-5

(x^2) - (25/x^2) - 4x - 5

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2006 af mathon

#1
rettes
til
(x^2-25)/(x^2-4x-5)
hvis det skal passe til overskriften!

Svar #3
03. oktober 2006 af waow (Slettet)

løse den!

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2006 af mathon

x^2-25 = x^2-5^2

a^2 - b^2 = (a+b)(a-b)

(x^2-4x-5

x^2 + px + q = (x-ene rod)(x-anden rod)

Svar #5
03. oktober 2006 af waow (Slettet)

jeg forstår det ikke..?

forkort brøken

(x^2-25)/(x^2-4x-5)

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Forkert! Du skal forkorte brøken; det skal vi ikke!

Find rødderne i tæller- og nævnerpolynomiet.

Svar #7
03. oktober 2006 af waow (Slettet)

hjælp, forstår efterfølgende ikke hvad jeg skal

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Læs dog hvad jeg skriver i #6. Når det er gjort, tager vi det derfra.

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. oktober 2006 af mathon

tæller: x^2-25 = x^2-5^2 = (x+5)(x-5)

nævner: x^2-4x-5 = (x-(-1))(x-5)=(x+1)(x-5)

brøk = tæller/nævner = ((x+5)(x-5))/((x+1)(x-5)) = (x+5)/(x+1)


Skriv et svar til: forkort brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.