Matematik
Benyttelse af forskrift..
04. oktober 2006 af
groth (Slettet)
Hejsa. Ved godt det er ved at være halvsent, men hvis der er en derude, som vil være venlig at hjælpe, ville det være skønt.. Opgaven ser således ud:
Det oplyses, at brudstyrken som funktion af diameteren med tilnærmelse kan beskrives som en funktion af formen:
f(x)=b*x^a
hvor f(x) er brudstyrken, og x er diameteren.
Jeg har regnet a og b ud, de er henholdsvis: a=17,1744 & b=1,9565
Herefter skal man benytte forskriften til at finde ud af hvor mange gange så stor tovværkets brudstyrke bliver, når tovværkets diameter fordobles.
Det er her jeg er gået kold, jeg ved ikke rigtigt hvad man skal gøre..?
Det oplyses, at brudstyrken som funktion af diameteren med tilnærmelse kan beskrives som en funktion af formen:
f(x)=b*x^a
hvor f(x) er brudstyrken, og x er diameteren.
Jeg har regnet a og b ud, de er henholdsvis: a=17,1744 & b=1,9565
Herefter skal man benytte forskriften til at finde ud af hvor mange gange så stor tovværkets brudstyrke bliver, når tovværkets diameter fordobles.
Det er her jeg er gået kold, jeg ved ikke rigtigt hvad man skal gøre..?
Svar #1
04. oktober 2006 af jgthb (Slettet)
Håber du får noget ud af dette:
f(x*2)=b * (x*2)^a=b * x^a * 2^a
f(x*2)=b * (x*2)^a=b * x^a * 2^a
Svar #2
04. oktober 2006 af groth (Slettet)
Uha, det var sgu det der skulle til!..
Mange tak for hjælpen, og godnat ;-)
VH Jakob!
Mange tak for hjælpen, og godnat ;-)
VH Jakob!
Skriv et svar til: Benyttelse af forskrift..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
