Matematik
hjælp+ differentialkvotien
04. oktober 2006 af
iJakobi (Slettet)
Funktionen x^-2 jeg har fået til 2x.(altså når jeg har fundet differentialvotienten for f) men hvordan skal jeg vise at jeg er kommet frem til 2x. jeg har bare brugt denne regel nx^n-a..
vær sød og hjælp!
og denne opgave... Hvilke oplysninger kan grafen for f' give dig om grafen f?
skal jeg bare sige at f' er hældningskoefficenten? er der andre oplysninger f' giver?
vær sød og hjælp!
og denne opgave... Hvilke oplysninger kan grafen for f' give dig om grafen f?
skal jeg bare sige at f' er hældningskoefficenten? er der andre oplysninger f' giver?
Svar #1
04. oktober 2006 af Lil_mermaid (Slettet)
Du mener vel nx^n-1.
f' er hældningskoefficenten når delta-x går mod nul.
Hvis f er differentiabel er den også kontinuert.
f' er hældningskoefficenten når delta-x går mod nul.
Hvis f er differentiabel er den også kontinuert.
Svar #2
05. oktober 2006 af ibibib (Slettet)
Du har differentieret forkert.
f(x) = x^(-2)
f'(x) = -2·x^(-2-1) = -2x^(-3).
Hvis f'(x)>=0 i et interval er f voksende i intervallet.
Hvis f'(x)<=0 i et interval er f aftagende i intervallet.
f(x) = x^(-2)
f'(x) = -2·x^(-2-1) = -2x^(-3).
Hvis f'(x)>=0 i et interval er f voksende i intervallet.
Hvis f'(x)<=0 i et interval er f aftagende i intervallet.
Skriv et svar til: hjælp+ differentialkvotien
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
