Matematik

Hjælp

05. oktober 2006 af Arsenal (Slettet)
Hej
jeg vil lige høre om der er nogle der kan hjælpe mig med dette stykke, har prøvet at løse den ved hjælp af kvadratsætningerne, men ved ikke om det er rigtigt.

den ser sådan ud: (2a +b)²

Håber der er nogle der vil hjælpe mig

tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2006 af mathon

...skønt på Ærø her i æble-pæretiden...

(2a + b)² = (2a)^2 + 2*(2a)*b + b^2 =

2^2*a^2 + 2*2*a*b + b^2 =

4a^2 +4ab + b^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2006 af Don DM (Slettet)

kvadratsætning hedder (a+b)² = a² + b² +2ab

det er ikke så svært:
(a+b)² kan også skrives (a+b) * (a+b). Hvis man ganger det ud ser det sådan ud: a*a = a², a*b = ab, b*a = ab, b*b = b²

så lægger man det sammen: a² + ab + b² + ab = a² + b² + 2ab.
Derfor er (a+b)² = a² + b² + 2ab

så: (2a+b)² er bare (2a+b)*(2a+b).
2a*2a = 4a², 2a*b = 2ab, b*2a = 2ab, b*b =
b².

Så kan du selv lægge det sammen :)

Forstår du konceptet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2006 af Nicklas.sk (Slettet)

(2a + b)² <=>
(2a + b)(2a + b) <=>
4a² + 2ab + 2ab + b² <=>

4a² + 4ab + b²

Sætningen siger:
(a+b)² <=>
a² + 2ab + b²

Altså ledende i 2.potens og det dobbelte produkt

Svar #4
05. oktober 2006 af Arsenal (Slettet)

jes tak for det

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2006 af lany (Slettet)

#3: Udregningen er helt korrekt, men for god ordens skyld skal du lige overveje din brug af <=> symbolet.

Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.