Matematik
andengradsligning
08. oktober 2006 af
Chokolade-expert (Slettet)
håber nogen kan hjælpe mig med det her:
(t+1)x^2 + 2tx + t + 2 = 0
jeg skal finde ud af hvor mange løsninger ligningen har.
Og jeg har fundet diskriminanten:
d= (2t)^2 - 4*(t+1)*(t+2) = -12t-8
og så skal jeg vel gå videre til X?
x= -(2t) +- kvadrat(-12t-8)/2*(t+1) <=> ?
?
?
(t+1)x^2 + 2tx + t + 2 = 0
jeg skal finde ud af hvor mange løsninger ligningen har.
Og jeg har fundet diskriminanten:
d= (2t)^2 - 4*(t+1)*(t+2) = -12t-8
og så skal jeg vel gå videre til X?
x= -(2t) +- kvadrat(-12t-8)/2*(t+1) <=> ?
?
?
Svar #1
09. oktober 2006 af Duffy
d = (2t)^2 - 4*(t+1)*(t+2) = -12t-8
Med viden om antallet af løsninger til en
2. grds-ligning
d < 0 : Ingen løsninger
d = 0 :Een løsning
d > 0 :2 løsninger
fås:
d < 0 : Ingen løsninger
-12t-8 < 0
-12t < 8
t > -8/12
t > -2/3
d = 0 :Een løsning
-12t-8 = 0
t = -2/3
d > 0 :2 løsninger
-12t-8 > 0
-12t > 8
t < -8/12
t < -2/3
Det var 'vel' det?
Med viden om antallet af løsninger til en
2. grds-ligning
d < 0 : Ingen løsninger
d = 0 :Een løsning
d > 0 :2 løsninger
fås:
d < 0 : Ingen løsninger
-12t-8 < 0
-12t < 8
t > -8/12
t > -2/3
d = 0 :Een løsning
-12t-8 = 0
t = -2/3
d > 0 :2 løsninger
-12t-8 > 0
-12t > 8
t < -8/12
t < -2/3
Det var 'vel' det?
Skriv et svar til: andengradsligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
