Matematik
Beregn Skæringspunkterne
09. oktober 2006 af
kifn (Slettet)
Hej! Håber der er nogen der ka hjælpe mig... har forsøgt at finde ud af det selv de sidste par timer, men det er desværre alt for mange år siden jeg har haft om det. Nogen der kan hælpe?
Opgaven lyder:
Beregn skæringspunktet for
a) linierne y=3x-8 og y=-2½x+14
b) den linie med hældningen -4, der går gennem punktet (8,3) med linien gennem punkterne (2,1) og (10,17)
Opgaven lyder:
Beregn skæringspunktet for
a) linierne y=3x-8 og y=-2½x+14
b) den linie med hældningen -4, der går gennem punktet (8,3) med linien gennem punkterne (2,1) og (10,17)
Svar #1
09. oktober 2006 af vag (Slettet)
Det må gælde, at i det punkt hvor graferne for de to funktioner skærer hinanden, må funktionsudtrykkene være lig hinanden:
y1 = y2 <-> 3x-8 = 2½x+14 ... Find X og indsæt denne værdi i en af de to funktioner og du har et koordinatsæt.
y1 = y2 <-> 3x-8 = 2½x+14 ... Find X og indsæt denne værdi i en af de to funktioner og du har et koordinatsæt.
Svar #2
09. oktober 2006 af kifn (Slettet)
Mange tak skal du have.... Er der nogen derude der kan hjælpe med opgave b) ?
Svar #3
09. oktober 2006 af mathon
b)
y = ax + b med a = -4 gennem (8,3)
3 = -4*8 + b
3 = -32 + b
b = 3+32 = 35,
hvoraf
y = -4x + 35
y = ax + b gennem (2,1) og (10,17)
1 = a*2 + b
17 = a*10 + b --> øverste ligning trakkes fra nederste:
16 = 8a
a = 2
altså
y = 2x + b og ved indsættelse af (10,17)
17 =2*10+b
b= 17 - 20 = -3,
hvoraf
y = 2x-3
altså find skæringen
mellem
y = -4x + 35 og y = 2x-3 med metode som i a)......
Skriv et svar til: Beregn Skæringspunkterne
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
