Latin

Vektorer

10. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)
Et hurtigt spørgsmål: Hvordan laver jeg nemmest vektorer med 3 koordinater i LaTeX? Vil gerne have dem, så koordinaterne står ovenpå hinanden, men jeg har ikke kunnet finde nogen ordentlig kommando til det. Lige pt skriver jeg

\left(
\begin{array}{c}
x\\y\\z
\end{array}ight)

...men det bliver lidt bøvlet i længden.

Brugbart svar (2)

Svar #1
10. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Jeg har ikke testet, men prøv umiddelbart tror jeg at følgende virker:


ewcommmand\vtr[3]{%
\begin{pmatrix} #1 \\ #2 \\ #3 \end{pmatrix}
}

og så skriver du

\vtr{a}{b}{c}

Brugbart svar (2)

Svar #2
10. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#1:
Bare udelad %-tegnet. Det er kun noget man skriver nogle gange for at være sikker på at man ikke (ved en fejl) kommer til at skrive sær kode længere henne på samme linje.

Svar #3
10. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)

Ok, tusind tak. Skal det første bare tilføjes i preamblen?

Brugbart svar (2)

Svar #4
10. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Ja! Men jeg har som sagt ikke selv testet det, så skriv lige hvis det ikke virker, så prøver jeg hvor selv tester først, så jeg er sikker på at det virker.

Svar #5
10. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)

Det virker - når man lige fjerner det tredje m i
ewcommmand. :P

Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.