Matematik
Differentialligning
11. oktober 2006 af
tembo (Slettet)
opgaven lyder som flg.:
Vis at
F(x)= 1/6 ln((3+x)/(3-x)), x E ]0;2[
er stamfunktion til
f(x)= 1/(9-x^2) , x E ]0;2[
Har forsøgt at integrere f(x)ved substitution hvor t=9-x^2, men er gået i stå.
Vis at
F(x)= 1/6 ln((3+x)/(3-x)), x E ]0;2[
er stamfunktion til
f(x)= 1/(9-x^2) , x E ]0;2[
Har forsøgt at integrere f(x)ved substitution hvor t=9-x^2, men er gået i stå.
Svar #1
11. oktober 2006 af dnadan (Slettet)
Prøv du nu hellere at differentiere F(x), det er næsten altid nemmere at differentiere end at integrere...
Svar #2
11. oktober 2006 af tembo (Slettet)
Har forsøgt og kommer nær resultatet.
(3+x)/(3-x) giver 6/(9-x^2)
men er ikke helt med på hvordan den ydre del integreres
(3+x)/(3-x) giver 6/(9-x^2)
men er ikke helt med på hvordan den ydre del integreres
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
