Matematik
Eksponentielt
14. oktober 2006 af
Montavr (Slettet)
Hvad er karakteristisk for ekponentiel voksende funktion?
Svar #1
14. oktober 2006 af Leah (Slettet)
En eksponentialfunktion er en matematisk funktion på baggrund af forskriften: f(x) = b * a^x
Hvor b er skæring med y-aksen, og a er udviklingshastigheden - også kaldet grundtallet for funktionen.
Hvis så a > 1 vil grafen være stigende (voksende funktion).
Eksponentialfunktioner er differentiable, og har som de eneste funktioner den egenskab at de er ligefrem proportionale med deres differentialkvotient. Specielt findes der en eksponentialfunktion med b = 1 som er lig med sin differentialkvotient. Den hedder den naturlige eksponentialfunktion, og dens grundtal kaldes e.
Hvor b er skæring med y-aksen, og a er udviklingshastigheden - også kaldet grundtallet for funktionen.
Hvis så a > 1 vil grafen være stigende (voksende funktion).
Eksponentialfunktioner er differentiable, og har som de eneste funktioner den egenskab at de er ligefrem proportionale med deres differentialkvotient. Specielt findes der en eksponentialfunktion med b = 1 som er lig med sin differentialkvotient. Den hedder den naturlige eksponentialfunktion, og dens grundtal kaldes e.
Svar #2
14. oktober 2006 af Benjamin. (Slettet)
#1 En mindre rettelse:
Når b = 1 hedder det først en eksponentialfunktion. Ellers hedder det en eksponentiel funktion eller en eksponentiel udvikling.
Når b = 1 hedder det først en eksponentialfunktion. Ellers hedder det en eksponentiel funktion eller en eksponentiel udvikling.
Skriv et svar til: Eksponentielt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
