Matematik

Hjælp

24. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)
Er grundmængden (G) for denne ligning: (2/x-3)-(3-x/x+1) = 11/x^2+1

= G = Alle reele tal (R)\{3,-1 og mangler den sidste?}

Det må være ud fra disse ligninger: x-3=0, x+1=0 og den sidste som jeg ikke kan finde ud af, hvad giver den, hvis det er: x^2+1=0

Og er det ellers rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2006 af mathon

x^2+1=0 har ingen løsning i R men i K(omplekse tal)

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Hmmm der må nu gerne stå 0 i tælleren, man må bare ikke dividere med 0, heraf er -1 korrekt, og 3 ikke er.
Løs ligningen x^2+1=0, og du vil opdage at L=Ø
Hermed blev grundmængden:
G=R\{-1}

Svar #3
24. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

Ok - hvis mig hvordan du vil lave opgaven fra bunden, er tabt nu.

På forhånd tak.

Svar #4
24. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

#2:

Hvorfor er 3 ikke korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#4
Du må gerne sige:
0/4 men ikke 4/0...

Svar #6
24. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

Forstår dig ikke, vil du ikke forklare fra bunden. Jeg går kun i 10. klasse`?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#6
Du må ikke dele et tal med 0, men du må gerne dele 0 med et tal...

Svar #8
24. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

Nej og derfor virker 3 heller ikke og kan dermed ikke beregne x med 3?

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

prøv du lige at kigge på brøken endnu en gang... Så vil du indse, at 3 er lovligt at bruge...

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Argh vent lidt... så ikke lige denne del af udtrykket:
(2/x-3)
Det må du meget undskylde, du har selvfølgelig ret!

Svar #11
24. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

Nej for du kan ikke 2/x(3)-3 - er du ikke enig i det?

Svar #12
24. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

Okay så

G=(R)\{3,-1}

er rigtig ikke?

Hvordan kan jeg forklare, at x^2+1=0 giver L=Ø???

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Det er korrekt...
du kan forklare det ved:
x^2+1=0 <=> x^2=-1
Da noget i anden aldrig ville kunne give noget negativt, er der hermed ingen løsninger til ligningen.
Hermed L=Ø

Svar #14
24. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

Tak for hjælpen (og diskussionen).

Brugbart svar (0)

Svar #15
24. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#14
Beklager meget min 'lille' fejl... Til en anden gang kan du måske opskrive det på en linje i stedet for to, så begår jeg i hvert fald ikke samme dumme fejl igen:)

Brugbart svar (0)

Svar #16
24. oktober 2006 af mathon

...alternativt

x^2+1

x^2>=0, så x^2+1 vil altid være større end eller lig med 1,
hvorfor

x^2+1 = 0 ikke er mulig

Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.