Matematik
Vektorregning
25. oktober 2006 af
MartinBT (Slettet)
Hej Studieportalen,
Så skete det, jeg kom lidt bagud med et par afleveringer og nu hænger den sidste, hvor jeg har nogle opgaver jeg ikke helt kan gennemskue. Jeg forventer ikke i løser dem eller har tid til at kigge på dem. Men hvis der skulle være et par venlige sjæle der ville kigge på følgende opgaver.
------------------
Koordinater er A (3,4) B(6,7) C(10,4) Mellem B og C er der er en halvbue. og mellem A og B en linie.
Opgaven lyder som følgende:
Punkterne B og C skal forbindes med en del af en cirkel, hvis centrum er midtpunktet af liniestykket BC
Bestem en ligning for den nævnte cirkel
(hvis det kan være til nogen hjælp er det opgave 1 i september 2000
------------------
En Cirkel har sit centrum C beliggende på 1. aksen. Endvidere går cirklen igennem punktet P og den har linien m som tangent i dette punkt. Vektor CP er således vinkelret på vektor r
Bestem en ligning for cirklen
Oplysninger: m går gennem punktet P(2,3) og har retningsvektor 2 over -4
Det er opgave 4 i maj 99
--------------------
I samme opgave som overstående skal følgende også beregnes:
Beregn gradtallet for den spidse vinkel, som linine m danner med 1. aksen.
-------------------
Det var som sagt et par opgaver, om folk laver dem med tilhørende forklaring, eller bare sender mig på den rigtige vej betyder ikke så meget for mig. Jeg har bare brug for nogle input da jeg sidder fast.
På forhånd tusind tak.
Så skete det, jeg kom lidt bagud med et par afleveringer og nu hænger den sidste, hvor jeg har nogle opgaver jeg ikke helt kan gennemskue. Jeg forventer ikke i løser dem eller har tid til at kigge på dem. Men hvis der skulle være et par venlige sjæle der ville kigge på følgende opgaver.
------------------
Koordinater er A (3,4) B(6,7) C(10,4) Mellem B og C er der er en halvbue. og mellem A og B en linie.
Opgaven lyder som følgende:
Punkterne B og C skal forbindes med en del af en cirkel, hvis centrum er midtpunktet af liniestykket BC
Bestem en ligning for den nævnte cirkel
(hvis det kan være til nogen hjælp er det opgave 1 i september 2000
------------------
En Cirkel har sit centrum C beliggende på 1. aksen. Endvidere går cirklen igennem punktet P og den har linien m som tangent i dette punkt. Vektor CP er således vinkelret på vektor r
Bestem en ligning for cirklen
Oplysninger: m går gennem punktet P(2,3) og har retningsvektor 2 over -4
Det er opgave 4 i maj 99
--------------------
I samme opgave som overstående skal følgende også beregnes:
Beregn gradtallet for den spidse vinkel, som linine m danner med 1. aksen.
-------------------
Det var som sagt et par opgaver, om folk laver dem med tilhørende forklaring, eller bare sender mig på den rigtige vej betyder ikke så meget for mig. Jeg har bare brug for nogle input da jeg sidder fast.
På forhånd tusind tak.
Svar #1
25. oktober 2006 af Martinen (Slettet)
Koordinater er A (3,4) B(6,7) C(10,4) Mellem B og C er der er en halvbue. og mellem A og B en linie.
Opgaven lyder som følgende:
Punkterne B og C skal forbindes med en del af en cirkel, hvis centrum er midtpunktet af liniestykket BC
Bestem en ligning for den nævnte cirkel
Centrum=((x1+x2)/2;(y1+y2)/2)
Centrum=((6+10)/2;(7+4)/2)=(8;5,5)
r=CentrumA=Sqrt((x2-x1)^2+(y2-y1)^2)= afstand
r=Sqrt((3-8)^2+(4-5,5)^2=Sqrt27,25
(x-8)^2+(y-5,5)^2=27,25
Opgaven lyder som følgende:
Punkterne B og C skal forbindes med en del af en cirkel, hvis centrum er midtpunktet af liniestykket BC
Bestem en ligning for den nævnte cirkel
Centrum=((x1+x2)/2;(y1+y2)/2)
Centrum=((6+10)/2;(7+4)/2)=(8;5,5)
r=CentrumA=Sqrt((x2-x1)^2+(y2-y1)^2)= afstand
r=Sqrt((3-8)^2+(4-5,5)^2=Sqrt27,25
(x-8)^2+(y-5,5)^2=27,25
Svar #2
25. oktober 2006 af MartinBT (Slettet)
Tusind tak for svaret, vil du lige lave et par linier forklarende tekst, er ikke helt med på hvad du gør.
Svar #3
26. oktober 2006 af MartinBT (Slettet)
Jeg har nu gennemskuet hvad øbo2117 mente, samt jeg aflevere min opgave idag, dog med de sidste 2 som manglende opgaver.
Derfor behøver jeg ikke hjælp længere. Tusind tak for den hjælp der kom.
Derfor behøver jeg ikke hjælp længere. Tusind tak for den hjælp der kom.
Skriv et svar til: Vektorregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
