Matematik

Hvordan?

26. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)
Hvordan udregnes denne og hvad går den ud på?

Et kvantum hvis tredjedel og fjeredel adderes det, bliver 2. Hvor stor er kvantummet?

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)

Vi kalder kvantummet for x. Omsætter vi nu opgaven til en ligning, har vi

1/3 * x + 1/4 * x = 2

Så kan du finde x..

Svar #2
26. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

Tak for hjælpen, vil du kigge en matematik-aflevering igennem, har lavet den?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)

Nej, ellers tak.

Svar #4
26. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

Er kvantum = x eller har det en anden matematisk betydning?

Svar #5
26. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

???

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2006 af allan_sim

#4.
Et kvantum er bare et synonym for en størrelse. I matematik har vi tradition for at kalde ukendte størrelse for x.

I øvrigt må teksten skulle opfattes på den måde, at 1/3 og 1/4 af kvantummet skal lægges til det for at få 2. Ligningen er derfor retteligt

x + 1/3x + 1/4x = 2

Svar #7
26. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

#6:

Er du helt sikker på denne ligning?

Dvs. x = 24/19???

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2006 af allan_sim

#6.
Som jeg tolker teksten, ja, men ansvaret er dit :-)

Svar #9
26. oktober 2006 af Hans4444 (Slettet)

Ok

Vil du kigge under indlægget "Hjælp - VIGTIG"?

Skriv et svar til: Hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.