Matematik

f (x)

26. oktober 2006 af figaro8 (Slettet)
godaften...:9

jeg har lige et spørgsmål, eller jeg vil vide om jeg har gjort rigtigt.

jeg skal lave regneskriften ud fra følgende formulering

: først lægges 4 til et tal, hvorefter resultatet ganges med 3

kan det passe at det er: f(x) 4+x * 3?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2006 af allan_sim

#0.
Ikke helt, da det jo er det hele, du skal gange med 3. Du mangler derfor en parentes - hvor?

Svar #2
26. oktober 2006 af figaro8 (Slettet)

nå ok.... ja det er jo en vigtig pointe... dvs at der skal være en parentes således 0 f(x) (4+x)* 3- rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Korrekt:)
men til en anden gang husk at skrive lighedstegnet imellem f(x) og selve udsagnet:
f(x)=(4+x)*3
Ellers giver det ikke rigtig mening i dette tilfælde

Svar #4
26. oktober 2006 af figaro8 (Slettet)

oki;) takker...

hmmm den her er jeg lidt i tvivl om:

først kvadreres et tal, hvorefter resulatet ganges med 2

er det så: f(x) = hmm ja nu kan jeg ikke lave kvadrattegnet, fordi det ikke er på mit tastatur... hvor sidder den knap henne?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

den findes ikke... Eller jeg kender den ikke, men du kan skrive ^2 i stedet

Svar #6
26. oktober 2006 af figaro8 (Slettet)

nå oki..

jamen så må den jo hedde: (x^2) * 2

er det ikke korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Jo, du kan bare nøjes med at skrive:
f(x)=2x^2, det er lidt pænere end (x^2)*2, men det er nu stadig korrekt:)

Svar #8
26. oktober 2006 af figaro8 (Slettet)

oki tak... fedt nok..

hvis 2 først lægges til et tal, og herefter bliver kvadreret, og til sidst trækker man 3 fra.

så hedder den vel : f (x)=(2+x)^2 - 3

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

korrekt igen:)

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Du kan også skrive f(x)=x^2*2, med henvisning til regnearternes prioritet. Først kvadrere, så multiplicere og så addere.

Svar #11
26. oktober 2006 af figaro8 (Slettet)

oki... tak igen.. men nu kommer der en sætning som jeg simpelthen ikke forstår

hvad mener man når der skrives: først lægger man 5 til et tal, hvorefter man uddrager kvadratroden af resultatet.

hvad betyder uddrager her?

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

underligt formuleret må jeg sige, men mit GÆT må være:
f(x)= sqrt(x+5)

Svar #13
26. oktober 2006 af figaro8 (Slettet)

hvaD betyder sqrt??

Brugbart svar (0)

Svar #14
26. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

square root = kvadrarod, det er den nemmeste måde at skrive kvadratrod herinde

Svar #15
26. oktober 2006 af figaro8 (Slettet)

kan det ikke skrives (x+5)^2??

Brugbart svar (0)

Svar #16
26. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

kvadradtrod og kvadratet er skam ikke det samme, de ophæver hinanden som du sikkert ved...
Så nej det kan det ikke, dette er selvfølgelig såfremt jeg har forstået opgaven korrekt...

Brugbart svar (0)

Svar #17
26. oktober 2006 af sveegaard (Slettet)

...til gengæld er sqrt(x+5) = (x+5)^0.5

Skriv et svar til: f (x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.