Matematik
koord
26. oktober 2006 af
lith (Slettet)
i et koordinatsystem er givet vektoren a=(2, -3)
om en vektor b oplyses:
vek a * b=4 og vek a* vek hat b=-19
bestem koordinatsættet for vek b...???
kan ikke finde ude af at regne det....
nogen der kan hjælpe
om en vektor b oplyses:
vek a * b=4 og vek a* vek hat b=-19
bestem koordinatsættet for vek b...???
kan ikke finde ude af at regne det....
nogen der kan hjælpe
Svar #1
26. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Lad vektor b være givet ved (x,y) og beregn herefter vek hat b og de to vektorprodukter. Så står du med et par ligninger med lige så mange ubekendte.
Svar #3
26. oktober 2006 af lith (Slettet)
hm mener du
(2*x)+(-3*y)=4
(2*-y)+(-3*x)=-19.....hvad skal jeg så med to ubekendte?
(2*x)+(-3*y)=4
(2*-y)+(-3*x)=-19.....hvad skal jeg så med to ubekendte?
Svar #4
26. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Nemlig!! - to ligninger med to ubekendte. Der findes elegante metoder til løsning af disse, men slavemetoden (når man ikke lige kan huske de elegante) er, at isolere x i første ligning og indsætte udtrykket for x i anden ligning. Hermed findes y, der så indsættes i ligningen for x (altså den fra første ligning)
Skriv et svar til: koord
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
