Matematik

Siderne i en retvinklet trekant

29. oktober 2006 af hulda-k (Slettet)
Kan ikke lige overskue hvad jeg skal gøre for at løse denne opgave:

Om trekant ABC vides, at C=90grader, trekantens areal er 84 og summen af de to kateter er 31

Opgaven går ud på at bestemme de 3 sider i trekanten.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

prøv at opskriv de ting du ved om siderne og arealet i formler.

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2006 af Matkaj

Fokusér i første omgang på kateterne (gør som Lurch foreslår), når du har dem, bestemmes hypotenusen med gode gamle pythagoras.

Svar #3
29. oktober 2006 af hulda-k (Slettet)

Har prøvet med denne:

A=0,5*a*b*sinC

84=0,5*a*b*sin(90)

84/(0,5*sin(90) =a*b

168=a*b

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2006 af Matkaj

tænk på at trekanten er retvinklet og udnyt dette.

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2006 af Matkaj

tænk på at trekanten er retvinklet og udnyt dette.

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

det er rigtigt, og hvad ved du mere om siderne a og b?

Svar #7
29. oktober 2006 af hulda-k (Slettet)

Jeg ved at a+b=31

men kan ikke finde sammenhængenpå alt dette

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

yes sir, men så ahr du både
a+b=31
168=a*b

to ligninger med to ubekendte! lige til at løse

Svar #9
29. oktober 2006 af hulda-k (Slettet)

Gud ja, mange tak...

Skriv et svar til: Siderne i en retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.