Matematik

Isoler x

29. oktober 2006 af Sannaen (Slettet)
Nogen som vil rette disse ? Jeg har haft utrolig mange problemer med dem. Skal bruges til imorgen

1)Make x the subject of the following formulae:

a) y=13x-18 . x=(18+y)/13
b) y= 13/(x+18) . x= 13/(y-18)
c) y=13/x+18 . x= 13/y-18

2)Transpose the following formulae:
a) for x: y=(7+x)/14 . x= (y-7)/14
b) for v: E=1/2 mv^2 . kvadratrod af v= m^2+E/1/2
c) for y: 8x-13y=12 . y= (12-8x)/13
d) for x: y=x^2/2g . kvadratrod af x= y/2g

3)Make x the subject of the formula v=k/kvadratrod af x.
kvadratrod af x= k/v

4)Transpore the formula V=(pi)r^2 for h
h= (pi)r^2 - V

5)Make r the subject of the following formula y= H+Cr.
r= (H+C)/y

6)Transpore the formula s=ut+1/2at^2 for a.
kvadratrod af a= ut+1/2ts^2

7)Transpore the formula v^2=u^2+2as for u.
kvadratrod af u= 2as+v^2

8)Transpore the formula k=pv^3 for v.
den 3 rod af v= p^3-k






Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Du kan evt. tjekke selv med QuickMath (http://quickmath.com/ ) under Equations.

Svar #2
29. oktober 2006 af Sannaen (Slettet)

Ejj (: .. Den side var faktisk smart .
Tak for hjælpen, indtil videre ser det rigtigt nok ud

Svar #3
29. oktober 2006 af Sannaen (Slettet)

meen.. Hvordan laver jeg kvadratrods tegnet her på computer?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2006 af Benjamin. (Slettet)

1) Byt om på svarene til b) og c)

2)
a) x = 14y - 7
Gang med 14 og træk 7 fra.
b) |v| = kvrod(2E/m)
Gang med 2, del med m og tag kvadratroden på begge sider.
c) y = (8x-12)/13
Læg 13y til, træk 12 fra og del med 13.
d) x = kvrod(2g·y) eller x = -kvrod(2g·y)

3) x = k²/v²
Gang med kvrod(x), del med v og opløft begge sider i anden.

4) Du har glemt en del af ligningen. Hvis du mente V = (pi)·h·r² så er svaret h = V/((pi)·r²), del med (pi)·r²
Hvis det var V = (pi)·r² - h, så har du løst den rigtigt.

5) r = (y-H)/C
Træk H fra og del med C.

6) a = 2(s-ut)/t²
Træk ut fra, gang med 2, del med t².

7) |u| = sqrt(v²-2as)

8) v = (k/p)^(1/3)
Del med v og tag den tredje rod på begge sider, som svare til at opløfte i en tredjedel.

Du kan ikke lave kvadratrodstegn i dette forum. Du kan i stedet gøre sådan: Kvadratroden af x skrives som kvrod(x) eller med engelsk notation sqrt(x) eller x^(1/2). Hvis du skal bruge word eller excel, kan du gå op i 'Indsæt', 'Symbol...' og finde tegnet eller du kan gå op i 'Indsæt', 'Objekt...', 'Microsoft Equation 3.0'

Svar #5
29. oktober 2006 af Sannaen (Slettet)

#4 Jeg er stadig meget i tvivl med 3 , men eller forstår jeg ! (:

Kan man gøre det på lommeregner disse stykker?

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#3. Enten:
sqrt(a) eller a^0.5

Svar #7
30. oktober 2006 af Sannaen (Slettet)

Make x the subject of the formula v=k/kvadratrod af x.
kvadratrod af x= k/v

Den her har jeg ikke helt forstået, og kan ikke rigtig tjekke den inde på QuickMath

Skriv et svar til: Isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.