Matematik
Procent regning
29. oktober 2006 af
Angela88 (Slettet)
Hej jeg har to opgaver her som jeg ikke ved hvordan man gør. Kan nogen hjælpe mig?
Tabellen viser udviklingen i forbrugerprisindekset januar 1999 til januar 2003:
Januar: 1999 2000 2001 2002 2003
Forbrugerprisindeks:97,2 100 102,4 104,8 107,0
a) Hvor mange procent var stigningen fra januar 1999 til januar 2003? Svar: 10,08%
b)Forbrugerprisindekset steg 1,2% fra juni 2001 til januar 2002. Beregn indekset for juni 2001. -Kan nogen sige mig hvordan man gør det?-
Her er den næste opgave som jeg gerne vil have hjælp med:
Tabellen viser indekset for antallet af heste i Danmark:
År: 1990 2000 2002 2004
Indeks: 100 104,4 105,8 107,6
I 2000 var der 175 000 heste i Danmark
a) Hvor mange heste var der i 1990? Svar: 167624
b) Bestem indekstallet for 2005, når antallet af heste steg 3,0% fra 2004 til 2005. Kan nogen hjælpe mig med b) også?
Tabellen viser udviklingen i forbrugerprisindekset januar 1999 til januar 2003:
Januar: 1999 2000 2001 2002 2003
Forbrugerprisindeks:97,2 100 102,4 104,8 107,0
a) Hvor mange procent var stigningen fra januar 1999 til januar 2003? Svar: 10,08%
b)Forbrugerprisindekset steg 1,2% fra juni 2001 til januar 2002. Beregn indekset for juni 2001. -Kan nogen sige mig hvordan man gør det?-
Her er den næste opgave som jeg gerne vil have hjælp med:
Tabellen viser indekset for antallet af heste i Danmark:
År: 1990 2000 2002 2004
Indeks: 100 104,4 105,8 107,6
I 2000 var der 175 000 heste i Danmark
a) Hvor mange heste var der i 1990? Svar: 167624
b) Bestem indekstallet for 2005, når antallet af heste steg 3,0% fra 2004 til 2005. Kan nogen hjælpe mig med b) også?
Svar #1
29. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Ad b)
Du kender ikke index for juni 2001, emn vi kan jo kande det for X. Så ved du, at når X stiger 1,2% er det = 104,8, Løs så ligningen for X
Ad b) (det med heste)
I 2004 er index = 107,6. Hertil lægges 3%. Hvis det med index virker vanskeligt, så erstat det med kr. eller bananer eller noget andet. Altså et tal der er 3% større end 107,6
Du kender ikke index for juni 2001, emn vi kan jo kande det for X. Så ved du, at når X stiger 1,2% er det = 104,8, Løs så ligningen for X
Ad b) (det med heste)
I 2004 er index = 107,6. Hertil lægges 3%. Hvis det med index virker vanskeligt, så erstat det med kr. eller bananer eller noget andet. Altså et tal der er 3% større end 107,6
Svar #2
29. oktober 2006 af Angela88 (Slettet)
b) 104,8·1,012= 106,05
b) 107,6·1,03= 110,82
Er det sådan man gør?
b) 107,6·1,03= 110,82
Er det sådan man gør?
Svar #3
29. oktober 2006 af Kemiersjov (Slettet)
Første b.
Hvor blev den ukendt X af?
X*1,012 = 104,8
Andet b
Jeps!
Hvor blev den ukendt X af?
X*1,012 = 104,8
Andet b
Jeps!
Skriv et svar til: Procent regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
