Matematik

Reducering!

30. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)
Jeg skal have reduceret de her to brøker!

x^2+2x+1/x^2+3x+2

og

x+2/x^2-4

En venlig sjæl til hjælp?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2006 af mathon

1) kvadratssætning i tæller
2) faktorisering i nævner

Svar #2
30. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Hvilken kvadratsætning skal jeg bruge?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2006 af mathon

(a+b)^2 = ......

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2006 af JayPoker (Slettet)

1) kan faktoriseres yderligere.

Svar #5
30. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Så jeg skal bruge denne: (a+b)^2=a^2+b^2+2ab ?

Hvordan skal den hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2006 af mathon

...du skal bruge den baglæns

Svar #7
30. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Kan du ikke stille det op? Jeg ved jo nemlig ikke hvordan man skal gøre!

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2006 af JayPoker (Slettet)

x^2+2x+1/x^2+3x+2

kan omskrives til

(x+1)^2 / (x+1)(x+2)

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2006 af mathon

x^2+2x+1 = (x+1)^2

nævner: faktorisering af 2.gradsudtryk

Svar #10
30. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Og så er brøken reduceret!?

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. oktober 2006 af mathon

citat fra #8

(x+1)^2/(x+1)(x+2) --> brøken kan forkortes


Svar #12
30. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Bliver den endelige reducering så: (x+2)^2 ? Jeg har gjort sådan, at (x+1) og (x+1) tager hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #13
30. oktober 2006 af mathon

(x+1)^2/(x+1)(x+2) = (x+1)*(x+1)/((x+1)(x+2)) -->

forkort med (x+1)

Svar #14
30. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Det forstod jeg intet af! Hvad får du det endelige resultat til?

Brugbart svar (0)

Svar #15
30. oktober 2006 af mathon

(x+1)*(x+1)/((x+1)(x+2)) - divider i tæller og nævner med (x+1)
og
du får

(x+1)/(x+2)

Svar #16
30. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Ahh, okay!

Hvad så med den næste? Den kan da ikke reduceres så meget?

Brugbart svar (0)

Svar #17
30. oktober 2006 af mathon

nævner
x^2-4
omskrives ved hj.a. kvadratsætning

Svar #18
30. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Hvad bliver den omskrevet til vha. kvadratsætningen?

Brugbart svar (0)

Svar #19
30. oktober 2006 af mathon

a^2 - b^2 = (a+b)(a-b)

Brugbart svar (0)

Svar #20
31. oktober 2006 af mathon

x^2-4 = x^2-2^2 = (x+2)(x-2)

Skriv et svar til: Reducering!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.