Matematik

Matematik...(halvsvær opg.)..

27. februar 2004 af 220986 (Slettet)
Hey folkens...

har svært ved følgende opgave:
for hvert tal a er fa bestemt ved
fa(x)=cos(2x)+ax ; x E R

a) bestem mængden af tal a, for hvilke fa er monotont voksende.

Kan i hjælpe mig? håber på hjælp..!

på forhånd-tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2004 af Jean

bestem den afledte af fa og se på hvornår den er større lig nul.

Svar #2
27. februar 2004 af 220986 (Slettet)

Jamen, hvordan differentierer man når der også er fa...?

help?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2004 af Brian (Slettet)

Det er vigtigt at husk hvilken variabel man differentierer med hensyn til - her er det x.

Hvis nu der havde stået f(x) = cos(2x) + 7*x,
havde du så haft problemer? Sikkert ikke. Det nye er nu blot, at dette her skal undersøges for alle mulige værdier på 7's plads. Vi kalder derfor det tal vi sætter på 7's plads for a, og kalder den dertil hørende funktion for fa. (fa'erne udgør nu en "familie af funktioner").

Når du differentierer en fa m.h.t. x, så skal du simpelt hen bare behandle a som en hvilken som helst anden konstant.

Svar #4
27. februar 2004 af 220986 (Slettet)

fa(x)=cos(2x)+ax...

kommer den så til at hedde:
fa'(x)= -2sin(2x)+a... eller?

håber på bekræftelse...!

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2004 af riquelme (Slettet)

ja, korrekt

Svar #6
27. februar 2004 af 220986 (Slettet)

okay...
Kan du så hjælpe mig videre?

skal den hedde: -2sin(2x)+a større eller = 0 ?
eller?

Svar #7
28. februar 2004 af 220986 (Slettet)

ok... kan nogen hjælpe mig videre:

skal den hedde: -2sin(2x)+a større eller = 0 ?

eller?

Svar #8
29. februar 2004 af 220986 (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe?

Svar #9
29. februar 2004 af 220986 (Slettet)

stadig ingen?

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. februar 2004 af Jean

Ja så skal du løse dette...

Svar #11
29. februar 2004 af 220986 (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe mig videre..
jeg er ikke så god til uligheder...

Svar #12
29. februar 2004 af 220986 (Slettet)

undskyld, men er der én, der kan hjælpe mig med denne ulighed?

Svar #13
29. februar 2004 af 220986 (Slettet)

people?
Kan nogen hjælpe med denne ulighed?
Jeg synes at den er umulig...

Svar #14
29. februar 2004 af 220986 (Slettet)

i må undskylde at jeg er utålmodig, men det er meget vigtigt at jeg får lavet denne opgave, da den skal afleveres imorgen...
Så kan i ikke hjælpe mig med uligheden...?

Svar #15
29. februar 2004 af 220986 (Slettet)

Prøver lige en gang til...
Kan nogen hjælpe? please!

Svar #16
29. februar 2004 af 220986 (Slettet)

Kan du hjælpe Brian?

Svar #17
29. februar 2004 af 220986 (Slettet)

Jeg gør et allersidste forsøg...
Kan nogen hjælpe? jeg vil påskønne det

Svar #18
29. februar 2004 af 220986 (Slettet)

stadig ingen!
surt :(

Brugbart svar (0)

Svar #19
01. marts 2004 af Brian (Slettet)

Hm, det er altså ingen døgnvagt dether!

En ulighed alla

-2sin(2x)+a >= 0

hvor det er a vi leder efter !!!

løses lettest ved at man udnytter, at man ved (eller burde...) at sinus svinger mellem -1 og +1. Du er blevet sat til at ønske, at det skal være >= 0 for ALLE x, så a skal være stor nok til at overkomme sinus ligemeget hvad sinus finder på. -2*sinus svinger mellem +2 og -2. Den giver altså -2, når det er værst. Derfor skal a >= 2.

Og så har jeg bemærket mig at du udmærket godt kan regne. Du skal bare tro på det du regner ud. Ingen grund til at tjekke med os... Fyr den af! Du kan! ;-)

Skriv et svar til: Matematik...(halvsvær opg.)..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.