Matematik

4-kant

01. november 2006 af lith (Slettet)
en firkant har hjørnerne A(-2,4)B(1,-3)c(6,0)D(5,11)
-bestem arealet af firkanten....

..jeg har prøvet at regne den ude flere gang men jeg får den forkerte facitsom er 64....jeg ved at den skal deles i to trekanter,......

er der ikke nogen der kan hjælpe...

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2006 af Matkaj

Begynd med at finde sidelængderne vha. pkt.-pkt. afstandsformlen.

Svar #2
01. november 2006 af lith (Slettet)

ja det har jeg fundet...skal jeg så gange dem sammen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

og...

Areal = (s1 * s2)/2 + (s3 * s4)/2

- Hvor at s angiver siderne.

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hmm... Glem #3.

Svar #5
01. november 2006 af lith (Slettet)

det giver 41.hvilket er forkert det skal give 64?..skal jeg ikke bruge determinnt for arealet???

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Du kan bruge:

Areal = [(a + c)*(b + d)]/4

Hvor at 'a' og 'c' er hinandens modstående sider.

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2006 af Matkaj

Del firkanten i to trekanter og udregn arealet af disse, vha. af arealformlen fra trigonometri.

Svar #8
01. november 2006 af lith (Slettet)

det kan jeg ikke, da jeg fandt side længderne...jeg har ikke længde a eller b,c og d..har kun koordinater

Svar #9
01. november 2006 af lith (Slettet)

hvad er det for en formel?

Brugbart svar (0)

Svar #10
01. november 2006 af Matkaj

fx. ½ab*sinC

Svar #11
01. november 2006 af lith (Slettet)

det tror jeg overhoved ik jeg skal bruge ...for jeg har ingen vinkler

Brugbart svar (0)

Svar #12
01. november 2006 af Matkaj

..men de kan findes, når du har siderne.

Svar #13
01. november 2006 af lith (Slettet)

hm nej det tror jeg ik jeg skal gøre...for jeg skal bruge vektor regning.(jeg kan ikke se hvordan den skal beregnes)..

Brugbart svar (0)

Svar #14
01. november 2006 af Matkaj

Ahhh.. de to trekanter som firkanten kan inddeles i er hver udspændt af to vektorer og så kender du noget med at determinantens numeriske værdi er arealet af parallellogrammet udspændt af de to vektorer ....

Svar #15
01. november 2006 af lith (Slettet)

ja det ved jeg godt....vil du ik hjælpe lidt mere--plzz--

Brugbart svar (0)

Svar #16
01. november 2006 af Matkaj

Lad gå.. den ene trekants areal kan du finde ud fra arealet af parallellogrammet udspændt af vektorene AB og AC..Prøv at lave en tegning, det øger overblikket og forståelsen.

Svar #17
01. november 2006 af lith (Slettet)

ja det har jeg fundet til (-24)=24

Svar #18
01. november 2006 af lith (Slettet)

så fandt jeg (AC,AD)=16

Brugbart svar (0)

Svar #19
01. november 2006 af Matkaj

arealet af trekanten eller parallellogrammet?

Find så arealet af den anden trekant efter samme metode!

Svar #20
01. november 2006 af lith (Slettet)

ARealet af trekanten for (AB,AC)=12..(AC,AD)=8...

SKAL jeg så lægge dem sammen...men det giver ikke 64.

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.