Matematik

Partiel eller substi. ?

01. november 2006 af jacokos (Slettet)
Kan ikke rigtig se hvilken fremgangsmåde jeg skal benytte i flg. integraler. Har prøvet mig lidt frem, men har ingen gange fundet frem til det rigtige resultat!

integralet af ((x^2+2)/(2x))*dx - partiel eller substi. ?

integralet af ((4^x)/(4^x+2))*dx - partiel eller substi. ?

Jeg ka godt finde ud af at regne lortet ud, ka bare ikk overskue hvilken fremgangsmåde, jeg skal benytte.

Nogen der lige hurtigt kan hjælpe ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2006 af oxidation (Slettet)

1) delvis

2) sub.. sæt t=4x^2+2

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2006 af Duffy

integralet af ((x^2+2)/(2x))*dx =

S((x^2+2)/(2x))dx

ingen af delene. Dividér 2x op i hvert af leddene i tælleren og integrér ledvist. (Husk osse tilsidst INTEGRATIONS-KONSTANTEN!!!)

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2006 af Matkaj

ad 1) Det kan godt betale sig at udføre divisionen
ad 2) t = 4^x + 2

Svar #4
01. november 2006 af jacokos (Slettet)

Tusind tak for de hurtige svar ! :)

Svar #5
01. november 2006 af jacokos (Slettet)

Forstår stadig ikk helt, hvordan jeg integrerer (x^2+2)/(2x) .. :(

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2006 af Matkaj

se #2 og #3

Svar #7
01. november 2006 af jacokos (Slettet)

Kan faktisk heller ikk få den andet til at passe, hvis jeg sætter t = 4^x + 2

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2006 af Duffy

S((4^x)/(4^x+2))dx

---------------------

t=4x^2+2

dt/dx = ln(4)·4^x ,

dt/ln(4) = 4^xdx

--------------------

S((4^x)/(4^x+2))dx =


S([4^x]/[4^x+2])dx =


S([dt/ln(4)]/[t]) =


S([1/ln(4)]/[t])dt =


[1/ln(4)]·S(1/t)dt =


[1/ln(4)]·ln(t) + k =



(1/ln(4))·ln(4x^2 + 2) + k



Duffy

Skriv et svar til: Partiel eller substi. ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.