Matematik
Differentialkvotient
01. november 2006 af
Malfoy (Slettet)
Hej,
Jeg skal finde differentialkvotienten i de punkter, hvor grafen f skærer x-aksen.
Og det er følgende ligning, det drejer sig om:
f(x) = x^3 - 3x^2
Jeg ved i hvert fald at jeg skal differentierer udtrykket, det kommer så til at se således ud:
f'(x) = 3x^2 - 6x
Nogle der så kan fortælle mig hvad jeg så skal gøre?
Malfoy
Jeg skal finde differentialkvotienten i de punkter, hvor grafen f skærer x-aksen.
Og det er følgende ligning, det drejer sig om:
f(x) = x^3 - 3x^2
Jeg ved i hvert fald at jeg skal differentierer udtrykket, det kommer så til at se således ud:
f'(x) = 3x^2 - 6x
Nogle der så kan fortælle mig hvad jeg så skal gøre?
Malfoy
Svar #1
01. november 2006 af Matkaj
Ja så skal du finde x-værdierne til skæringspunkterne med y-aksen (hvad er y-værdierne?)
Svar #5
01. november 2006 af Malfoy (Slettet)
Hej,
Jeg kiggede bare der på f'(x) = 3x^2 - 6x og tænkte, at det bare var et der stod foran x.
Men det er det vist ikke...
Kunne du fortælle hvordan jeg kan gøre det? Måske bare et lille hint?
Jeg kiggede bare der på f'(x) = 3x^2 - 6x og tænkte, at det bare var et der stod foran x.
Men det er det vist ikke...
Kunne du fortælle hvordan jeg kan gøre det? Måske bare et lille hint?
Svar #6
02. november 2006 af kenand (Slettet)
du skal sætte f(x)=0, da skæring med x-aksen er ved y=0.
derved kan du finde dine x-værdier som du indsætter i f'(x) og udregner differentialkvotienterne
derved kan du finde dine x-værdier som du indsætter i f'(x) og udregner differentialkvotienterne
Skriv et svar til: Differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
