Matematik

Elipse

01. november 2006 af army (Slettet)
hej jeg er lige srtået fast i en opagave

som lyder følgende

-x2+100x-0,25y2+45y=2925

skal bestemme halvakserne

skal bare have fremgangsmåden til at regne den ud

vis der nogen der lige kunne hjælpe hurtigst som muligt

vil det være meget rart

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2006 af mathon

...du mener formentlig

-x^2+100x-0,25y^2+45y=2925,
men
din viden er sikkert baseret


(x-c1)^2/a^2 + (y-c2)^2/b^2 = 1,
hvorfor
du må
kvadratkomplettere -x^2+100x-0,25y^2+45y=2925.

Svar #2
01. november 2006 af army (Slettet)

hvordan vil du så regne den ud '


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2006 af mathon

kvadratkomplettere = gøre komplet kvadratisk

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2006 af mathon

...en del beregninger...
og

(x-50)^2/(sqr(7675))^2 + (y-90)^2/(2*sqr(7675))^2 = 1

Skriv et svar til: Elipse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.